Percuţia africană poposeşte la Şcoala Populară de Artă Timp liber
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 204 Vizualizări

Percuţia africană poposeşte la Şcoala Populară de Artă

Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş va găzdui joi, 13 martie, de la ora 17.00, un inedit workshop de percuţie africană susţinut de Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku.

Mai bun ca profesorul 

Formator şi animator în domeniul meloterapiei Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku alături de colegul său Isac a fost prezent în ultimii ani în activităţi derulate cu ocazia Francofoniei în judeţul Mureş. Cei doi au ca obiect de activitate muzica africană, bazată în special pe percuţie la care se adugă şi alte instrumente specifice precum şi haine specific africane. “Este inedit acest workshop, chiar şi după afiş, în care atrage conturul Africii cu instrumentele de percuţie specifice. Sunt folosite în cadrul acestui workshop instrumente tradiţionale africane. Este interesant că cei care vor susţine acest workshop nu au studii academice pentru a învăţa percuţia, este acel sentiment care se transmite din generaţie în generaţi, acel instinct extraordinar. Acacia Mpofo a venit în urmă cu ceva ani la noi la Şcoala Populară de Artă şi a vrut să înveţe percuţia la noi, să obţină o diplomă, pentru că peste tot se cer diplome. A venit ca şi elev şi profesorul i-a spus că după o demonstraţie făcută de el că nu prea are ce să-l înveţe, profesorul ar avea mai degrabă ceva de învăţat de la el. Acum şi-a luat o diplomă la Bucureşti la un centru de evaluare. A luat acest tip de diplomă, la noi era obligatoriu minim un an de cursuri pentru obţinerea unei diplome”, a declarat Monica Dohotaru, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş.

Încântat de România

Acacia Mpofo alături de colegul Isac nu sunt străini de astfel de acţiuni cu caracter educativ,  care deschid o fereastră spre o cultură prea puţin cunoscută, cea  africană. Mai mult decât atât, protagonistul workshopului s-a îndrăgostit de România, de viaţa şi oamenii de aici, pe care îi încântă cu arta sa în domeniul percuţiei. “El mai susţinut în toamnă un astfel de workshop, la care au participat elevii noştri, am vizionat şi ceva casete cu el, când a venit anul trecut ne-a arătat imagini despre demonstraţiile lui de percuţie africană ţinute la Târgu-Mureş şi Reghin. Ei sunt cunoscuţi şi în ce priveşte domeniul meloterapiei, cu aceste instrumente de percuţie, care vin în sprijinul sănătăţii şi liniştii persoanelor interesate. El se declară foarte încântat de România, e un om care a umblat prin toată lumea, prin Europa şi duce această pasiune a lui peste tot. Pune multă pasiune în tot ceea ce face, uneori chiar cu sacrificii financiare, pentru a face ce îi place. Spunea că a avut înţelegerea familiei în demersul său, deşi iniţial aceştia au spus nu, tatăl lui fiind poliţist, cu vederi foarte practice. Până la urmă au înţeles că el în asta se regăseşte, în muzică. În filmuleţele cu el am văzut o bucurie fantastică în tot ceea ce face, bucurie pe care o pot vedea şi simţi şi cei care vor participa la workshopul de joi de la Şcoala Populară de Artă”, a precizat Monica Dohotaru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE