Concertul BZN, aplaudat de 3.000 de spectatori Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Concertul BZN, aplaudat de 3.000 de spectatori

 

Doamnele şi domnişoarele au primit un foarte frumos dar din partea Primăriei Târgu-Mureş, care a organizat în cinstea lor vineri, 7 martie, în Sala Sporturilor, un concert de zile mari. Invitată cu această ocazie a fost trupa olandeză BZN, formaţia tinereţilor multora dintre noi, dar al căror sound este de factură eternă, putând fi savurat de către orice grupă de vârstă.

Iubitorii de muzică au profitat de ocazie, în sală fiind în jur de 3.000 de spectatori. BZN însemnând trupă fără nume, şi-au făcut cu siguranţă un nume. Trupa activează încă din anul 1969, acesta fiind anul în care actualul solist, Jan Keizer, s-a alăturat acesteia, la început în calitate de toboşar. Anny Schilder, vocea feminină a trupei, s-a alăturat formaţiei tot în anii 70. Împreună au devenit cea mai de succes formaţie olandeză, fiind singura formaţie care a avut melodii în Top 40 vreme de 26 de ani consecutivi. Au devenit cunoscuţi publicului român la începutul anilor ’80, când au fost lansate hiturile Blue eyes” şi “Dance, dance, dance”. În 2005, au fost răsplătiţi cu un înalt ordin cavaleresc de către monarhul Olandei pentru întreaga lor carieră, iar în 2007 oficial trupa şi-a încheiat activitatea.

Dance, dance”, moment de nostalgie

Iubirea de muzică nu i-a lăsat să stea prea mult departe de scenă, iar vocile lor au răsunat neschimbate şi în seara zilei de 7 Martie. Olandezii au interpretat multe dintre hiturile proprii, dar şi potpuriuri de şlagăre internaţionale, toate cunoscute publicului târgumureşean, care a participat cu toată căldura la eveniment. Unul dintre momentele gustate la maxim a fost interpretarea, de către solistul Jan Keizer, a şlagărului lansat de către Tom Jones, “Sex bomb”, în timpul căruia acesta a părăsit scena, şi cu o agilitate care ar fi făcut de ruşine şi pe cei abia trecuţi de 20 de ani, a făcut un tur al sălii în paşi de dans, urcându-se spre finalul melodiei pe un scaun, spre deliciul asistenţei feminine.

Publicul a fost pe tot parcursul concertului deosebit de cooperant, cântând şi aplaudând în permanenţă, semn că prestaţia formaţiei a fost apreciată la maxim. Nu a mai putut rămâne însă nimeni pe scaune la interpretarea celor două hituri atât de dragi, “Blue eyes” şi “Dance, dance, dance”, la care a contribuit şi publicul. După concert, artiştii au susţinut şi o sesiune de autografe, de care a profitat majoritatea celor prezenţi. “Concertul din această seară a fost unul dintre cele mai reuşite din ultima perioadă. În ultimii ani am mai fost în România, dar Târgu-Mureş ne-a oferit una dintre cele mai călduroase primiri”, a declarat după concert, Jan Keizer, care a avut şi surpriza de a fi aplaudat şi de un numeros grup de olandezi. “Pentru noi România în general a fost o surpriză foarte plăcută. Poate vă vine greu să credeţi, dar până acum 2-3 ani noi habar nu am avut de cât succes ne-am bucurat noi în România în anii ’80!”, a încheiat tânărul solist în vârstă de doar 65 de ani, Jan Keizer, promiţând că va reveni la noi în ţară.

 

A consemnat Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE