Home / BC Mures / BC Mureş revine după o lună în faţa fanilor

BC Mureş revine după o lună în faţa fanilor

Distribuie

 

În etapa a XXIII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte sîmbătă, 15 martie, de la orele 18.00, pe teren propriu formaţia Energia Rovinari. Este primul joc pe teren propriu a mureşenilor după aproape o lună, în care au avut de susţinut trei partide, toate în deplasare, încheiate cu o înfrângere la Steaua CSM Bucureşti şi două victorii, la Chiajna şi Oradea. Aceasta din urmă a fost şi ultima adversară a „tigrilor” în faţa propriilor suporteri. Atunci au cedat în partida restanţă dint tur cu 74-78, dar şi-au luat revanşa în meciul din etapa trecută, 76-75 pe Criş. Meciul cu gorjenii se anunţă unul deosebit de dificil, având în vedere faptul că aceştia se află pe ultimul loc care asigură participarea în play off, dar la egalitate cu echipele din faţa şi din urma sa. BC Mureş ocupă provizoriu locul IV, dar într-un clasament real se află cu o poziţie mai jos, deoarece clujenii de la U Mobitelco, adversarii mureşenilor din etapa viitoare, au un meci restanţă.

Adversar imprevizibil, rezultate strânse

Deşi palmaresul întâlnirilor directe este favorabil mureşenilor cu 8-4, datorită în primul rând faptului că gorjenii nu au învins în „junglă”, întâlnirile cu ei au fost de fiecare dată echilibrate. În tur, BC Mureş a câştigat cu 91-90 şi în ediţia trecută cu 92-84 în partida de pe teren propriu, după ce au cedat la Târgu Jiu în tur. Echipa oaspete a reuşit mai multe rezultate surpriză şi vine după un joc slab reuşit în etapa trecută în faţa ploieştenilor de la CSU Asesoft. „Este un meci foarte important în vederea ocupării unui loc cât mai bun pentru play off. Este bine că am învins la Oradea şi am întrerupt lunga serie de victorii pe finaluri de meci a acestora, dar nu atât pentru punctele din clasament, cât pentru moralul echipei. Trebuie să abordăm următoarele jocuri cu mentalitate şi atitudine la cote pozitive. Ştim că niciun meci nu este dinainte câştigat şi adversarul este unul imprevizibil, care poate avea o tresărire de orgoliu după evoluţia slabă din etapa trecută. Mulţumim şi suportrilor care ne-au fost alături la Oradea, îi invităm să ne fie alături şi promitem să nu-i dezamăgim”, sunt cuvintele preşedintelui BC Mureş, Cornel Lungu.

„Venim din fericire cu moral bun după un meci important câştigat. Diferenţa de un punct nu este cea reală, după un meci în care am condus în permanenţă şi l-a dominat. Avem nevoie neaparat de victorie, dar ştim că nu ne aşteaptă un meci uşor. Adversarul este unul aflat la limita play-offului şi îşi va juca şansa, dar cred că, împreună cu suportrii noştri să putem sărbători o nouă victorie”, a completat antrenorul Srecko Sekulovic.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: Victorie în derby-ul cu Timișoara

Distribuie Echipa satelit de baschet din cadrul CSM Târgu Mureș a învins în derby-ul cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.