Handbalistele SC Mureşul înving în derbyul campionatului Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Handbalistele SC Mureşul înving în derbyul campionatului

În partida derby din etapa a XIX a seriei a II-a din Divizia A de handbal feminin, SC Mureşul Târgu-Mureş a învins sâmbătă cu scorul de 29-27 (13-16), în deplasare, la CSM Slatina. A fost o partidă disputată cu multă dârzenie, în care mureşencele au trecut la conducere abia spre finalul meciului, după ce timp de 54 de minute la conducere s-au aflat doar gazdele. După un debut timid, în care gazdele au avut 2-0, portarul Andreea Petruneac a salvat patru mingi consecutive, printre care şi o aruncare de la 7 metri şi Mureşul a reuşit în minutul 6 egalarea prin Georgeta Cioban şi Nagy Beata. Elevele lui Bukaresti Jozsef au evoluat în continuare crispate şi oltencele au reuşit să revină la conducere, în mai multe rânduri din nou la două goluri. Câteva inexactităţi ofensive ale Mureşului au fost taxate şi spre finalul reprizei, diferenţa a ajuns pentru rpima dată la trei goluri, 14-11, diferenţă înregistrată şi la pauză. Un moment dificil pentru mureşence a fost accidentarea în minutul 7 a golgheterei echipei, Alina Moloci, într-un moment în care echipa sa evolua în inferioritate numerică. Ea a revenit însă în teren în a doua jumătate a reprizei, dar randamentul său nu mai putea fi acelaşi.

Repriză cursă de urmărire

La reluare, mureşencele au grăbit primul atac şi gazdele s-au desprins la patru goluri. A urmat o repriză secundă foarte aspră, în care în puţine minute cele două echipe au evoluat în formulă completă. După 10 minute de joc, Mureşul a reuşit să se apropie la un singur gol (20-19), dar în minutul 47 diferenţa de la pauză era refăcută, la 24-21. Ultimele şapte minute au arătat o echipă mureşeană mai lucidă, care a ştiut anihila atacurile gazdelor, rămase fără soluţii în faţa unei echipe foarte hotărâte să întoarcă soarta partidei. Andreea Serediuc reuşeşte în minutul 54 egalarea la 25, iar Moloci îşi aduce în minutul următor pentru prima dată echipa în avantaj, după o nouă paradă a Andreei Petruneac.

Victoria echipei mai lucide

Oltencele reuşesc să egaleze însă la 26, apoi la 27, dar mobilizarea echipei mureşene se simte tot mai puternic, jucătoarele îndemnându-se în permanenţă reciproc. Momentul psihologic s-a consumat în minutul 27. Bodor Andrea ratează o aruncare de la 7 metri, după ce le transformase pe precedentele de care a beneficiat şi CSM are şansa să revină la conducere. Şansă pentru portarul Diana Diaconu: şutul oltencelor este trimis în bară şi Moloci îşi readuce echipa în avantaj, după care Diaconu apără într-un moment extrem de important. Bodor îşi repară greşeala cu un minut şi 40 secunde înainte de final şi echipa sa are două goluri avantaj: 26-28. Oltencele reduc şi Mureşul pleacă pe un atac care le putea parafa o victorie foarte muncită. Apărarea gazdelor este foarte agresivă şi, după mai multe faulturi sancţionate cu 9 metri, Mureşul obţine un nou 7 metri, cu 27 secunde înainte de fluierul final. Cronometrul este oprit, tensiunea maximă. Gazdele mai aveau şansa unui atac ce putea aduceegalarea dacă Mureşul rata. Gulnara Biţiş transformă cu siguranţă şi slătinencele nu mai pot întoarce rezultatul. Aflată pe locul doi cu trei etape înainte de final, SC Mureşul se apropie la două puncte de echipa din Slatina, pe care o pot depăşi în etapa viitoare, când oltencele vor sta, iar Mureşul va primi vizita echipei CSM Bistriţa. Ultimele trei etape se vor disputa în zilele de 3, 10 şi 17 mai. Promovarea este de această dată doar la mâna mureşencelor, care pot obţine trei victorii, fără să mai conteze rezultatele celorlalte formaţii.

Pentru SC Mureşul au înscris: Bodor 9, Biţiş 6, Moloci 5, Cioban 4, Serediuc 3, Nagy B. 1, Avădanei 1.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE