Home / Cultură / 10 ani de Zi de Zi

10 ani de Zi de Zi

Distribuie

„De azi, am îmbogăţit piaţa media mureşeană cu un nou cotidian. Zi de Zi este ziarul pe care îl aşteptaţi de peste 14 ani. European, util, informat. Aşa cum eşti şi tu, cititorule, căruia ne adresăm. De astăzi, dorim să devenim prietenul tău. Un prieten care să te incite zi de zi”. Aşa îşi începea redactorul şef Ligia Voro editorialul din primul număr al cotidianului Zi de Zi, din 16 martie 2004.
De atunci au trecut10 ani. Un deceniu de muncă asiduă. Cu entuziasm şi dedicare. Pentru cititori. Zi de Zi. Cu urcuşuri şi coborâşuri. Cu schimbări de echipe. Cu bune şi rele. Cu evenimente care ne-au călit şi ne-au făcut şi mai încăpăţânaţi să oferim informaţie de calitate. Să fim primii şi să ne impunem în comunitate. Mai ales în sufletul cititorilor. Prin valoare şi plusvaloare. Cel mai influent cotidian.


La 10 ani de la demararea proiectului, promitem că vom continua să scriem cu aceeaşi pasiune. Zi de Zi. Pentru dumneavoastră. Abonaţi, cititori pe print şi pe online, clienţi de publicitate.
O parte din viaţa ta.
Vă mulţumim că ne-aţi fost alături în aceşti 10 ani, vă mulţumim că sunteţi mereu alături de noi.

Stil mai alert, mai apropiat de cetăţean

Rugată să rememoreze momentele de acum un deceniu, de la începuturile Zi de Zi, Ligia Voro, în prezent producător de stiri la postul de televiziune TTM Târgu-Mureş, mărturiseşte că Zi de Zi este unul dintre “copii de suflet” ai carierei sale jurnalistice. “În toamna târzie a anului 2003, nucleul de la Ziarul de Mureş gândea un proiect ce părea la acea oră nebunesc: un nou cotidian care să le concureze pe cele două deja existente pe piață: unul cu zeci de ani în memoria cititorilor, respectiv cel de-al doilea care tocmai aniversa o vârstă rotunda, zece ani. Printre cei care am “robotit” la acest proiect prin care vroiam să imprimăm un suflu nou, un stil mai alert, mai apropiat de cetățean, mai interogativ față de autorități mă număram şi eu. Acest proiect l-am numit atunci şi îl numesc şi acum copilul meu, din mai multe motive: am participat la conceperea, la naşterea şi la primii săi ani de viață, am fost “mama” lui trei ani de zile pentru că Aurelian Grama mi-a acordat încredere şi m-a numit redactor-şef, deşi nu aveam experiența cotidianului, pentru că am crescut alături de o echipă de tineri nebuni – Corina, Ionuț, Alex, Marius, Relu, Raluca, Doru, Atti, Raj, Raul, Ionel şi mulți, mulți alții, beneficiind de experiența Corei, a lui Mihăiță, a lui Aurelian şi a altora care au iubit acest proiect”, a afirmat Ligia Voro.
Primul număr a însemnat şi primul subiect de impact, pregătit ireproşabil de echipa redacţională. Au urmat apoi alte şi alte subiecte realizate cu profesionalism de colectivul coordonat de Ligia Voro. “16 martie 2004 era ziua lui Cori, am avut ca deschidere de ziar o tragedie, atentatul de la Madrid, unde şi-a pierdut viața şi o tânără din Luduş, din păcate nu avea să fie singura tragedie de-a lungul anilor. Începea frumoasa nebunie de pe Cosminului, o parte din viața mea, cu mult “tupeu”, inclusiv în ceea ce priveşte formatul – era mare, la fel ca cel al cotidienelor bucureştene sau al celor din lumea bună, occidentală ale mass-media, aşa le percepeam atunci şi nu cred că greşeam. Cel mai drag material mi-a fost cel cu accidentul MIG-urilor, două avioane care s-au ciocnit din joaca piloților, s-au prăbuşit, din fericire, piloții s-au catapultat la timp. Pentru noi a fost o mobilizare incredibilă de resurse umane, am alergat între Cristeşti – Sântioana şi Târgu-Mureş – ne-au ajutat şi colegii de la Ziarul de Mureş, Doru a făcut o fotografie incredibilă, atât de faină încât am renunțat la prima pagină standard, colegii mei au scris până spre dimineață, iar eu am lipit şi rescris până la ora cinci dimineața materialele şi le-am scris pe ale mele. Am rămas, cred că, până la final, cu Csaba şi Ovidiu, foto şi tehno. A fost un număr foarte bun, fără falsă modestie, de la relatarea în sine a incidentului până la istoricul accidentelor MIG-urilor în România de care s-a ocupat Nelu Butiurcă”, a rememorat Ligia Voro.

Informaţii, analize, reportaje şi ştiri de calitate

De asemenea, redactorul şef al cotidianului Zi de Zi între martie 2004 şi aprilie 2007 a transmis tradiţionala urare de “La Mulţi Ani” atât actualului colectiv, cât şi cititorilor fideli informaţiilor de actualitate şi de calitate. “Ce a însemnat pentru mine Zi de Zi? Disciplina cotidianului, deadline-uri stricte, rapiditate, învățul de a trăi doar 24 de ore şi apoi de a fi perimat – informațional vorbind – munca în echipă şi multe, multe altele. Nu spun că am fost pe gustul tuturor, dar ne-am străduit să oferim informație, opinie, analize, reportaje de calitate, ştiri de actualitate, să fim primii şi să ne impunem prin ceea ce făceam în mintea şi sufletul cititorilor. La Mulți Ani, Zi de Zi, celor ce ați pus piatra de temelie, celor ce l-ați dus mai departe ca vis frumos şi celor care lucrați azi la menținerea sa pe piață! Cititorilor fideli, felicitări pentru că ați contribuit la perpetuarea unui proiect nebunesc, azi un produs media viabil!”, a subliniat Ligia Voro.

Echipă ambiţioasă şi creativă

În aprilie 2007, conducerea echipei redacţionale a fost preluată de Ionuţ Oprea, un tânăr cu puţină experienţă jurnalistică la acea vreme, dar cu multă ambiţie, creativitate şi pasiune pentru munca de calitate. “Cred că Zi de Zi a fost un proiect înaintea timpului său, cu atât mai important pentru ca o parte a comunității să poată experimenta jurnalism și o publicație de calitate, înainte de avalanșa noilor obiceiuri de consum multimedia, axate pe cantitate, entertainment, monden și reinstaurarea laudelor superficiale. Personal, consider un privilegiu șansa avută de a lucra cu oameni ambițioși, creativi și preocupați și de soarta comunității, vreau să mulțumesc în primul rând Corei Muntean, cea care a pariat pe contribuția mea la dezvoltarea acestui proiect, și bineînțeles tuturor celor alături de care am simțit că ziarul era nu doar “O parte din viața noastră”, ci însăși viața: colegilor, familiei, prietenilor și unor decidenți din mediile profesionale care au înțeles, susținut și respectat munca echipei de-a lungul anilor. Totodată, îi felicit pe toți cei care au contribuit fie și cu un rând de-a lungul anilor la completarea unor pagini din istoria mureșenilor, să poți previzualiza, analiza, sintetiza, discerne și asuma perspective care a doua zi pot schimba viețile oamenilor, nu este ușor și nici un talent pe care îl poate avea oricine. Desigur, cei cărora le sunt dedicate toate amintirile noastre ca oameni și cărora le mulțumim sunt cititorii noștri, abonați, plătitori la chioșc, clienți de mică sau mare publicitate, fani sau cârcotași online, m-aș bucura ca răsfoind această ediție aniversară să ne împărtășească ulterior din amintirile lor alături de cotidianul nostru”, a afirmat Ionuţ Oprea, care a ocupat funcţia de redactor şef între aprilie 2007 şi ianuarie 2008.

Parte a unui destin pozitiv pentru Mureş

În prezent, Ionuţ Oprea este Brand Manager la revista economică Transilvania Business, o “soră” mai mică a cotidianului Zi de Zi. “Chiar dacă rolul media este înțeles, apreciat și răsplătit poate uneori insuficient, noile tehnologii vor accelera reacția comunităților la probleme administrative, sociale, etc., iar publicul va determina alături de media soluții mai rapide pentru evoluția în anumite sectoare încremenite încă în urma timpului lor ce există din păcate în județul Mureș. Pentru viitor sunt convins că vom găsi noi nume care să vă surprindă, destindă, să vă dea de gândit sau să vă provoace să fiți o parte a unui destin pozitiv pentru Mureș. Îi felicit în special pe toți cei care ne-au determinat prin munca lor să mai lăsăm deoparte spiritul critic pentru că au schimbat în bine vieți ale celor din jurul lor prin proiecte autentice. La mulți ani, cititori, colegi, La Mulți Ani, Zi de Zi!, a transmis Ionuţ Oprea.

Top 10 ani Zi de Zi

Cotidianul Zi de Zi vă invită la un exerciţiu democratic de vot prin intermediul site-ului www.zi-de-zi.ro, pentru a marca într-un mod plăcut împlinirea a 10 ani de presă scrisă. Zi de Zi.
Am ales atât meserii liberale, cât şi industrii, domenii din agricultură, precum şi servicii, sport, cultură, sănătate, administraţie, învăţământ, oameni ai Cetăţii, fie din Târgu-Mureş, fie din celelalte trei municipii şi şapte oraşe, dar şi din cele 92 de comune ale judeţului.
Cei mai apreciaţi profesionişti ai judeţului vor putea fi votaţi între 18 martie şi 10 iunie 2014, periodicitatea fiind de un vot la 12 ore. În primele două săptămâni, aşteptăm propunerile dumneavoastră pentru completarea celor aproape 40 de categorii, la adresa de e-mail redactia@zi-de-zi.ro.
Premiile vor fi o reală surpriză, iar momentul festiv îl vom anunţa în data de 1 iunie 2014.

 

De asemenea, verificati

Sesizări de malpraxis la Direcția de Sănătate Publică Mureș

Distribuie Comisia de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de …

0 comentarii

  1. La multi ani!

  2. La amiaza vom pune si poza cu colegii de la administratie si mkt&pub!

  3. La multi ani!

  4. La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.