„Drogul” Zi de Zi şi lecţiile de „înot” fără avertisment Editorial
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

„Drogul” Zi de Zi şi lecţiile de „înot” fără avertisment

Eram venit la Zi de Zi de vreo două zile, pe postul de editor. Cel care citeşte şi „periază” pentru tipar textele reporterilor. Era ianuarie 2008, aveam vreo 30 de ani, nu scrisesem niciodată vreun editorial, dar citisem foarte multe întrucât mă pasiona lecturarea ziarelor încă din anii liceului.
Era trecut binişor de ora 18.00, iar în redacţie eram eu, redactorul şef de atunci, doi tehnoredactori şi vreo doi reporteri. Calm şi linişte… La un moment dat, pe uşă a intrat val – vârtej Aurelian Grama, fondatorul cotidianului. A scrutat rapid ungherele redacţiei şi deşi eram pitit în spatele unui monitor, pe un scaun, într-un colţ al încăperii, privirea lui s-a oprit implacabil în ochii mei.
„Tu, cum te cheamă… Alex… Să scrii un editorial!”, a spus Aurelian Grama, uşor răstit. Grăbit…
Pfff. Vorbele big-boss-ului m-au lovit din plin. Nici nu ştiam ce să spun.
„Am să mă gândesc la unul… Sper să îl predau mâine…”, am răspuns uşor naiv. Dar calm.
„Nu mâine! Acum! În 20 de minute trimitem ziarul la tipar şi nu avem editorial! Scrie rapid unul, suntem în criză de timp!”, mi s-a adresat Aurelian Grama, în acelaşi ton alert. Apoi a părăsit redacţia.
15 minute mai târziu, editorialul era predat şi ziarul trimis la tipar la timp. Era prima mea lecţie de la Zi de Zi…
Câteva zile mai târziu, ziarul a rămas fără redactor şef şi surprinzător – cel puţin pentru mine – Aurelian Grama m-a aruncat în bazin, fără niciun avertisment. Fără să ştie dacă ştiu sau nu să înot…
Au trecut şase ani şi un pic de când sunt redactor şef la Zi de Zi, perioadă în care am avut parte de multe alte lecţii „de înot”. Uneori zilnic…
După primul editorial, scrisul a devenit un drog. Zi de Zi a devenit un drog şi chiar dacă au fost câteva tentative timide „de a mă lăsa”, acestea s-au soldat cu eşecuri. Ţin prea mult la cititori, cei fără de care „drogul” nu ar avea niciun sens şi cei cărora le mulţumesc pentru fidelitatea cu care ne-au citit din 16 martie 2004 până în prezent.
La Mulţi Ani, Zi de Zi, la mulţi ani dragi cititori!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE