Universitatea din Viena, Universitatea din Sydney, Universitatea din București … Universitatea “Petru Maior”? Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 589 Vizualizări

Universitatea din Viena, Universitatea din Sydney, Universitatea din București … Universitatea “Petru Maior”?

Încet, dar sigur și hotărât, numele Universității “Petru Maior” se face tot mai des auzit în lumea selectă a marilor universități mondiale. Iar vehiculul prin care se realizează această performanță extraordinară pentru o universitate mică sunt concursurile internaționale la care participă studenții Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității “Petru Maior”.
De aproape 15 ani, acest vehicul este împins cu îndârjire de unul dintre cei mai dedicați profesori ai acestei Universități, Nicolae-Dragoș Ploeșteanu, care i-a coordonat și îi coordonează pe studenți. De prea multe ori, a fost pe un drum în pantă. Și, de aproape tot atâtea ori, a fost încununat de succes. Jaloanele acestui drum poartă numele unor concursuri celebre, precum René Cassin (Strasbourg), Ben Telders (Haga) sau Philip Jessup (Washington). Sâmbătă, numelor enumerate li s-a mai alăturat încă unul, Willem Vis. Dacă prin participarea la concursurile de la Strasbourg și Haga, numele Universității “Petru Maior” a ajuns să fie rostit în cercurile preocupate de protecția internațională a drepturilor omului și de aplicarea dreptului internațional public, prin Willem Vis, Universitatea “Petru Maior” intră în cercul exclusivist al arbitrajului mondial.
În lumea academică excelența se măsoară de multe ori prin participarea profesorilor la conferințe internaționale renumite și a studenților la concursuri precum cele menționate mai sus. Iar acest ultim criteriu este satisfăcut cu succes prin eforturile neobosite ale coordonatorului echipelor de studenți ai Universității “Petru Maior”, Nicolae-Dragoş Ploeșteanu. Datorită lui, dar și celor care i-au acordat încrederea, Târgu-Mureșul se situează înainte celor mai multe centre universitare – Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Craiova, Oradea – din România. Este un avantaj care trebuie utilizat în viitor în drumul spre o universitate cu adevărat europeană și, de ce nu, globală.

Felix ZAHARIA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE