Suporterii mureşeni, umiliţi la Slatina. FOTO Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Suporterii mureşeni, umiliţi la Slatina. FOTO

Slatina, mulţumim pentru “ospitalitate”!

Partida dintre echipele de handbal feminin CSM Slatina şi SC Mureşul Târgu-Mureş din etapa a XIX-a a Diviziei A, seria II (cu patru înaintea finalului de campionat) putea fi considerată decisivă în privinţa promovării în Liga Naţională. Gazdele se aflau în fruntea clasamentului, cu cinci puncte în faţa mureşencelor, dar cu un joc mai mult disputat. După jocul cu Mureşul, urmau să stea o etapă. În cazul unei înfrângeri, ardelencele le puteau depăşi următoarea etapă şi soarta se afla în mâinile lor în ultimele trei partide. Tensiune mare înaintea acestui joc. „Este un meci important pentru configurarea clasamentului. O victorie ar echivala, într-un procent de 90%, cu promovarea. Acasă nu am pierdut niciun meci, am pierdut în deplasările de la Târgu Mureş şi Sebeş. Bineînţeles că presiunea creată de public îşi pune amprenta, sperăm ca oamenii care iubesc handbalul să fie prezenţi în număr cât mai mare în sală. Îmi doresc să avem prima şansă, dar sunt egale, sper să facem un joc bun, iar publicul să fie alături de fete”, a declarat pentru presa locală înaintea partidei directorul Clubului Sportiv Municipal Slatina, Cristian Ciobanu. Numărul spectatorilor prezenţi în sala LPS a depăşit cu mult capacitatea acesteia. Pe lângă interesul pentru această partidă, meciul de Divizia A era programat între jocurile unui turneu de junioare, astfel încât echipele din zonă au asistat şi şi-au susţinut echipa.

Suporterii mureşeni au răspuns prezent

Interes au manifestat şi suporterii echipei mureşene. Un număr de peste 30 de persoane au făcut deplasarea la Slatina pentru a susţine echipa în acest joc decisiv. Ajunşi cu mai bine de o oră înaintea începerii partidei, aceştia au aşteptat să li se permită accesul în sală. Un suporter, să-i spunem nechibzuit, a lovit în tobă, o locatară din zonă a sunat repede la 112 şi o maşină a Jandarmeriei a apărut imediat lângă sală. Un lucru normal, pentru a împiedica orice eventual conflict.

Condiţii mult sub pretenţii

Intrat în sală în timp ce fetele se aflau la încălzire, am observat porţiuni unde parchetul era deteriorat, bucăţi care se mişcau sub picioare, un real pericol de accidentări. Tribune, la o primă privire, încăpătoare. Întâmpinaţi de organizatori, unul dintre oficialii clubului ne-a avertizat că grupul de suporteri mureşeni vor trebui să urce la nivelul 3, pentru a evita cnfruntarea cu galeria gazdelor care urma să sosească. Am urcat să inspectez condiţiile şi am fost de-a dreptul uluit. La parter şi primul etaj, câte 5 compartimente de aproximativ 25 de locuri fiecare. Pentru a ajunge la locul indicat, trebuia să urci pe o scară metalică instalată pe verticală, la fel ca în pod şi să pătrunzi pe o deschizătură strâmtă. Acolo, o încăpere insalubră, unde în faţă încăpeau vreo cinci-şase persoane, iar restul nu mai vedeau de aceştia, având în vedere şi înălţimea. Mai mult, într-un asemena compartiment nu puteau intra cei peste 30. Oficialul gazdelor a specificat că există mai multe asemenea încăperi. Pentru a ajunge în următoarele trebuia să mergi de-a buşilea, aidoma rozătoarelor. ”Bun venit la Slatina, veţi vedea că totul va fi bine şi succes!”, a fost urarea acestuia.

De la amabilitate la ameninţări

În grup se aflau şi reprezentante ale sexului frumos, sau persoane trecute de prima tinereţe, cu un fizic care nu le permitea asemenea “aventură”, mai degrabă umilinţă. Am protestat. Acelaşi oficial, pe un ton mai iritat de această dată, ne-a specificat că acolo au fost primite galerii ale unor echipe mai blazonate. ”Au fost suporterii Oltchimului, a Coronei şi acolo au stat. Astea sunt condiţiile de la Slatina şi Jandarmeria ne-a solicitat să staţi acolo. Înţelegeţi, galeria noastră stă aici (indicând minitribuna de la primul etaj, în dreptul mijlocului terenului) şi sunt băieţi tineri, ştiţi cum sunt aceştia. Mergeţi acolo şi veţi vedea că totul va fi bine, nu aveţi de ce să vă faceţi griji. Dacă vă convine, bine, dacă nu, vă evacuăm”, au fost indicaţiile oficialului.

Cât te ţine plapuma

Reşedinţa judeţului Olt nu are o sală care poate primi măcar 500 de spectatori în condiţii umane, dar CSM visează la promovare. Sala Sporturilor de 3000 de locuri din Slatina este promisă de câţiva ani buni, subiectul revine în actualitate în campaniile electorale, după care este abandonat până la următoarea campanie. Pe lângă întrebarea retorică ce se poate pune în privinţa proiectantului sălii existente, mai putem pune la îndoială şi cea a spiritului organizatoric. În momentul în care s-a dat “alarma” privitoare la prezenţa galeriei oaspete, prezentă oricum înaintea localnicilor, aceasta putea fi amplasată în partea din spatele sălii şi ar fi aşteptat până ce slătinenii părăseau sala la încheierea meciului. De partea cealaltă a sălii, doar spaţii nefolosibile, identice cu cea descrisă de la ultimul nivel. După intrarea suporterilor mureşeni în sală, acelaşi oficial a intervenit pentru a–i instala la locul indicat de el. La refuzul majorităţii de a escalada, acesta a ameninţat cu evacuarea. Intervenţia preşedintelui clubului Mureşul l-a iritat mai degrabă, când acesta a afirmat că mureşenii sunt trataţi ca animalele. Jandarmii prezenţi au constatat că mureşenii nu le crează probleme, refuză pe bună dreptate locul indicat şi au luat ei măsurile necesare pentru ca totul să decurgă în condiţii bune. Din fericire, totul s-a derulat în condiţii acceptabile. Acest lucru s-a datorat doar profesionalismului şi înţelegerii jandarmilor prezenţi şi a modului civilizat în care s-au manifestat spectatorii. Aşa cum se spune, s-a făcut dreptate şi ”ospitaliera” gazdelor a fost pedepsită. Da, totul s-a încheiat cu bine, Mureşul a învins şi se află cu un pas în Ligă. La Târgu-Mureş, Sala Sporturilor oferă condiţii civilizate vizitatorilor.

[zizigallery id=1132]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE