Home / Politic / PRM Mureş, filiala cu doi preşedinţi?!

PRM Mureş, filiala cu doi preşedinţi?!

Distribuie

Situaţie incredibilă la nivelul filialei din Mureş a Partidului România Mare (PRM), a cărei conducere este revendicată de două persoane.
Pe de o parte, reghineanul Valer Mare susţine că deţine conducerea filialei PRM Mureş din data de 6 iulie 2013, printr-o decizie a Biroului Permanent al PRM din 12 iulie 2013, şi spune despre cei care nu îi recunosc funcţia că sunt nişte „impostori”. De cealaltă parte, mult mai cunoscutul Amza Constantin Mărgărit l-a catalogat pe Valer Mare ca fiind un „trepăduş” de-al lui Corneliu Vadim Tudor şi a afirmat despre rivalul său politic că nici măcar nu este membru al PRM.

Valer Mare: „Domnul Amza a fost exclus din partid!”

„Cutia Pandorei” a fost deschisă de Valer Mare, care a prezentat redacţiei Zi de Zi documente potrivit cărora deţine, de opt luni, funcţia de preşedinte al filialei. „Sunt preşedinte al PRM Mureş din 6 iulie 2013. Eu sunt şi în Biroul Naţional Permanent al partidului, de la Bucureşti. Atunci imediat după congres, în 20 iulie 2013 când a avut loc congresul. Noi am făcut un Biroul Executiv pentru că ei n-au vrut să cedeze, tot au fost procese şi ei au zis că Funar e preşedinte, noi am zis că Vadim e preşedinte. Noi am spus: nu puteţi să luaţi conducerea partidului numai dacă faceţi eventual un alt partid. PRM-ul e Vadim Tudor. PRM-ul fără Vadim Tudor e ca şi o casă fără acoperiş. Dar ei nu vreau să înţeleagă problema asta şi le-am spus: haideţi, domnule, la Bucureşti în 20 iulie, când a avut loc congresul, şi să votăm, domnule. Dacă jumătate plus unu sunt contra lui Vadim, pică Vadim şi punem pe altul. Dar ei n-au avut curajul să facă treaba asta şi au făcut aşa numitul congres de la Alba Iulia. Ca nişte impostori”, a declarat Valer Mare.
Acesta a afirmat despre Amza Constantin Mărgărit că a fost exclus din partid şi a explicat motivul pentru care din iulie 2013 şi până în prezent nu şi-a revendicat public funcţia, deşi deţinea documente în acest sens: nu a dorit să facă tam-tam. „Pe plan local am luat legătura cu liderii de partid din judeţ, pe care i-am prins, care au fost cu mine, deci cu Vadim, că 16 organizaţii din ţară au mers cu Funar. Dar pe ei atunci, în iulie 2013, care nu au avut rezultate cât de cât ca lumea în 2013, i-au dat afară, domnule! I-au schimbat, nu i-au dat afară! Să revigorăm un pic partidul. Şi pentru asta ei s-au răzvrătit şi au zis: hai să îl dăm jos pe Vadim! Domnul Amza a fost exclus din partid! Întrebaţi-l dacă e în Biroul Naţional Permanent. Eu sunt în Biroul Naţional permanent, sunt în Consiliul Naţional, deci normal el nu mai există dar eu nu am vrut să fac tam-tam, că am vrut să fie pe bune, ca împreună să facem treabă…”, a precizat Valer Mare, care a prezentat un extras din Registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti, datat 12 martie 2014, document potrivit căruia funcţia de preşedinte al PRM este deţinută de Corneliu Vadim Tudor.

Amza Mărgărit: „El nici nu este membru în PRM!”

În replică, Amza Constantin Mărgărit, preşedintele PRM Mureş pe filiera Gheorghe Funar, a spus despre rivalul său din Reghin că este un trepăduş dat afară din partid deoarece în 2012 a candidat la alegerile locale din partea unei formaţiuni politice alta decât PRM. „Valer Mare a fost membru de-al nostru, în 2012 a participat la alegerile locale din mai 2012 din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu. Deci dacă a participat din partea altui partid, automat se consideră conform Legii partidelor politice că şi-a dat demisia din vechiul partid şi el este membru al partidului respectiv. Deci nu mai este membru la noi din anul 2012. A fost numit aşa, ca din burtă, cum procedează Vadim Tudor, a fost numit preşedinte, datorită faptului că la congresul din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia unde au participat 32 de filiale din cele 41 din ţară şi unde s-a hotărât excluderea domnului Corneliu Vadim Tudor din Partidul România Mare şi unde s-a ales cu unanimitate de voturi, ca preşedinte, domnul Gheorghe Funar. Acesta este unul dintre puţinii trepăduşi pe care i-a găsit Vadim Tudor în teritoriu care a rămas pe lângă el. El se dă preşedinte, dar el nici nu este membru în Partidul România Mare. Evidenţa este la noi, noi avem toate evidenţele, noi avem adeziunile, carnetele”, a declarat Amza Constantin Mărgărit. „Cred că toţi românii adevăraţi, toţi cetăţenii români care au fost PRM-işti şi-au dat seama că în fruntea partidului nu poate să mai existe un om ca Vadim Tudor”, a completat Amza Constantin Mărgărit.

Candidat pe listele PP-DD… din cauza unei femei

Rugat să precizeze dacă de la înscrierea în PRM şi până în prezent a candidat din partea altor formaţiuni politice, Valer Mare a negat iniţial prezenţa sa pe alte liste electorale. „Nu am candidat pentru alte partide”, a afirmat liderul PRM Mureş pe filiera Corneliu Vadim Tudor.
Întrebat dacă este adevărat că în anul 2012 a candidat la alegerile locale din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, acesta şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut prezenţa sa pe altă listă electorală decât cea a PRM, afirmând că a fost victima unei consipraţii politice pusă la cale de Amza Constantin Mărgărit şi… o femeie. „În 2012… Da, am candidat. Chestia ştiţi cum a fost? Să vă spun sincer. Amza, i-am cerut să mă bage în Biroul Judeţean de partid. În Biroul Executiv. Conferinţa m-a votat pe mine şi el nu a vrut să mă bage. Ştiţi? Şi a băgat o femeie care nu a venit la partid de un an de zile. Şi atunci am spus domnule, dacă nu mă bagi în Biroul Judeţean că eu vreau să fiu activ, atunci candidez”, a conchis Valer Mare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

0 comentarii

  1. Nu sunt doi președinți de Filială, este doar unul singur: d-l Amza, recunoscut de toți membrii și simpatizanții din județ. Acest Valer Mare face parte din categoria diversioniștilor, fiind numit în funcție printr-un act fără nicio valoare: Biroul Executiv nu are această atribuție, ci Comitetul Director, lipsesc semnăturile participanților la ședință, iar actul datează din 12 iulie, ori Vadim Tudor a fost suspendat din funcția de președinte la 15 iunie. Mare nu are nici măcar ștampilă, adeziuni, carnete de partid sau sediu și în 8 luni nu are vreo activitate…

    • rusistu ddin munti

      Valer asta este fiul celui mai mare fost taranist din zona respectiv MARE iacob ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.