Home / Administratie / Liberalii susţin funcţionarea Judecătoriei din Târnăveni

Liberalii susţin funcţionarea Judecătoriei din Târnăveni

Distribuie

Partidul Naţional Liberal (PNL) împreună cu parlamentarii săi din ţară susţin funcţionarea în continuare a Judecătoriei din Târnăveni, aflată în pericol de desfiinţare, a anunţat joi, 20 martie, într-o conferinţă de presă, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi totodată liderul PNL Mureş.

Proiect neavenit, fără argumentaţie ştiinţifică

Preşedintele PNL Mureş a afirmat că partidul pe care îl reprezintă nu este de acord cu desfiinţarea unei instituţii publice doar dacă există argumente solide în acest sens, care lipsesc în cazul Judecătoriei din Târnăveni. „Proiectul de lege adus în discuţie de către Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii care propune desfiinţarea mai multor instanţe printre care şi Judecătoria Târnăveni îl găsim neavenit şi fără niciun fel de argumentaţie ştiinţifică. Câtă vreme atât Consiliul Superior al Magistraturii cât şi Ministerul Justiţiei vor susţine în continuare că se impune desfiinţarea unei instituţii cum este Judecătoria Târnăveni pe criteriu cantitativ un astfel de argument nu poate fi primit eventual decât la Asociaţia de Locatari. Da. La Asociaţia de Locatari se pune problema: nu ai 2.000 de dosare, de mâine nu mai exişti”, a afirmat Ciprian Dobre.

Criterii pentru Asociaţii de Locatari

Totodată, liderul liberalilor din Mureş a adus argumente potrivit cărora o instituţie de interes public nu poate fi desfiinţată după criterii de ordin cantitativ, şi a oferit în acest sens exemplul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi Teatrului Naţional din Târgu-Mureş. „De regulă, marii profesori de drept întotdeauna pun ipoteze în faţa unor măsuri legislative. Ce se întâmplă dacă de mâine la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu se mai internează 1.200 de persoane zilnic. Ci înregistrăm 800 de persoane bolnave? Înseamnă că este rău, înseamnă că trebuie desfiinţat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru simplul motiv că nu se mai internează 1.200 de persoane zilnic? Iată că din acest punct de vedere criteriul, argumentul Ministerului Justiţiei, al Guvernului, dar şi al Consiliului Superior al Magistraturii nu poate fi primit decât eventual la o Asociaţie de Locatari”, a arătat preşedintele PNL Mureş. „Ce ar fi însemnat dacă am fi numărat câţi oameni veneau la Teatru, ca instituţie publică, în urmă cu doi ani la Târgu-Mureş. Când aveam în sală 10-15 oameni. Ar fi trebuit desfiinţat Teatrul Naţional din Târgu-Mureş pentru că publicul preferă să meargă în altă parte la teatru? Nu. Menirea instituţiei de stat rămâne cea prevăzută de lege şi nu cea pe care o inventează diferiţi funcţionari în sediul Ministerului Justiţiei”, a adăugat Ciprian Dobre.

Singura Judecătorie din zona Târnăveniului

În final, liderul PNL Mureş a solicitat Guvernului să nu desfiinţeze Judecătoria din Târnăveni, instituţie care deserveşte cetăţeni dintr-un municipiu şi nouă comune. „Nu cred că o instituţie care are un sediu propice în care s-a investit foarte mult, în care lucrează 42 de persoane în slujba aplicării legii, poate fi desfiinţată pe simplul motiv că nu mai are atâtea dosare câte a stabilit cineva într-un birou la Ministerul Justiţiei. Trebuie să subliniem faptul că Judecătoria Târnăveni deserveşte municipiul Târnăveni, nouă comune şi 30 de sate aparţinătoare”, a menţionat Ciprian Dobre.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.