Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

93 DE KM DE AUTOSTRADĂ ÎN 2014

*93 de kilometri de autostradă! Atât îşi propune CNADNR să finalizeze anul acesta. Compania vrea ca anul viitor să termine alţi 195 de kilometri. Pentru anul acesta, instituţia dispune de un buget de peste 2,5 miliarde lei, mai mic faţă de anul trecut. În timp ce pentru 2015 bugetul prognozat se ridică la aproape 4 miliarde lei. În 2013, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a avut un buget de 3,76 miliarde lei pentru autostrăzi şi a inaugurat 116 kilometri. În prezent, reţeaua totală de autostrăzi a României are aproape 650 kilometri.
Proiectele sunt finanţate atât cu bani de la buget cât şi din fonduri externe.
PUŢINE NOI AFACERI ÎN 2013

*Foarte puţini români şi-au deschis o afacere anul trecut! Potrivit unui studiu al unei companii de strategie şi consultanţă în modele de afaceri, în 2013 puţin peste 10% din populaţia adultă din ţara noastră a dezvoltat o idee antreprenorială. În 2013, mai mult de 10% din populaţia adultă a României a dezvoltat un business în stadiu incipient. Deşi stăm mai bine decât China, Polonia sau Ungaria, în contextul economic dificil, angajaţii cu profil intraprenorial au tendinţa să se detaşeze mai uşor şi să înceapă un business pe cont propriu, susţin realizatorii studiului. Ca un avertisment pentru manageri, în 2014 există toate premisele ca tot mai mulţi tineri specialişti să plece din companii pentru a începe lucrul pe cont propriu. Asta îi face foarte receptivi la intraprenoriat în organizaţiile lor şi, implicit, reticenţi în organizaţiile slab intraprenoriale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Demers pentru o stație nouă de carburanți în Ungheni

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.