Voleibalistele junioare se califică fără emoţii CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Voleibalistele junioare se califică fără emoţii

În grupa I din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional de volei junioare care s-a disputat în sala UMF „Anton Pongracz” din Târgu-Mureş, echipa gazdă, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureş a obţinut calificarea pentru turneul final cu patru victorii din tot atâtea partide disputate. A debutat cu o victorie categorică, 3-0 în faţa formaţiei CNNT Craiova, cu trei seturi încheiate la 4, 11 şi 19. Echipa mureşeană urma să dispute în al doilea joc finala grupei cu Dinamo Romprest Bucureşti, care a obţinut la rândul ei o victorie categorică în faţa celor de la LPS Unic Piatra Neamţ, cu seturi încheiate la 9, 17 şi 14.

Finala disputată în a doua etapă

În etapa a doua, mureşencele s-au impus în faţa principalei adversare cu 3-1 şi şi-au asigurat practic primul loc. Antrenorul Ciprian Dîrnescu a trimis în teren sextetul: Cristina Iacob, Sonia Teianu, Jasmina Petromăneanţ, Boglarka Peţan, Alexandra Babaş, Loredana Dobriceanu, cu Laura Molnar pe postul de libero. După felul în care a început jocul, se părea că va fi unul foarte echilibrat. Bucureştencele s-au desprins la 4-1, apoi la 7-2. Mureşencele s-au apropiat treptat şi au egalat la 17, după care au trecut la conducere, 19-18 şi 20-19. Trei greşeli consecutive, un serviciu aut, un atac în fileu şi o preluare greşită a readus echipa alb-roşie în avantaj şi mureşencele n-au mai putut reveni: 25-23 pentru Dinamo. Setul a fost unul în care au decis mai degrabă numeroasele greşeli la serviciu. Setul secund părea tras la indigo, dar în oglindă. CSU a avut 8-2, oaspetele s-au apropiat la 11-7, apoi la 14-12. Emoţiile au fost rapid risipite de jocul exact al mureşencelor, care s-au desprins şi au câştigat setul la 17. Cel de-al treilea act a început echilibrat cu ambele echipe la conducere, dar cu doar unul sau două puncte, până la primul timp de odihnă. A urmat desprinderea la trei, apoi patru puncte şi la al doilea time out s-a ajuns la 16-9. Eliberate de emoţiile din debut, mureşencele au încheiat rapid, la 16 şi şi-au continuat marşul triumfal în setul patru, în care la primul time out tehnic singurul punct al bucureştencelor a fost dintr-un nou serviciu aut mureşean. Fără replică, dinamovistele s-au văzut conduse la 10 puncte şi setul s-a încheiat 25-14. În următoarele etape, „medicinistele” junioare au trecut la pas de LPS Unic Piatra Neamţ, cu seturi încheiate fără comentarii la 3 (!), 16 şi 14 şi după o zi de pauză, duminică s-au impus în faţa celor de la CET CNMB Râmnicu Vâlcea la 13, 12 şi 9. A doua calificată pentru turneul final este Dinamo, care a învins în jocul decisiv cu 3-0 echipa vâlceană.

Şapte junioare care vizează două medalii

După ce în anii 2009 şi 2010 CSU Medicina reuşea titlurile cu ambele echipe, cu câteva jucătoare duble campioane, în anii următori câte una dintre acestea a ratat titlul. În ultima ediţie titlul a fost ratat de junioare şi cucerit de cadete, iar în acest an mureşencele vor încerca din nou „eventul” cu alte duble campioane. Acestea ar putea fi şapte la număr: Lea Rancz, Alexandra Cauc, Bianca Rusu, Laura Molnar, Alexandra Babaş, Cristina Apostol şi Loredana Dobriceanu. Celelalte componente din lotul junioarelor sunt: Ştefania Cordoş, Alexandra Bădescu, Gabriela Bălae, Florina Oprea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE