Home / Administratie / Curtea Poliţiei, “luată cu asalt” de cei mici

Curtea Poliţiei, “luată cu asalt” de cei mici

Distribuie

Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Mureş s-a animat luni, 24 martie, de prezenţa a sute de elevi târgumureşeni cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, manifestare organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române marcată pe 25 martie. 

Acţiunile organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Românea la Târgu-Mureş au fost deschise de concursul de desene organizat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, pentru a afla cum văd cei mici această instituţie, completate de întâlniri ale elevilor cu poliţiştii mureşeni. “Am început marcarea Zilei Poliţiei Române în urmă cu o săptămână cu lansarea unui concurs de desene pentru elevi. Premierea acestora va avea loc în data de 26 martie. Vineri, am avut o întâlnire cu voluntarii care s-au implicat în cursul anului 2013 în mai multe proiecte care au avut ca scop  prevenirea infracţionalităţii. De asemenea, ne-am bucurat de  prezenţa micilor poliţişti din Cristeşti care sunt tot timpul alături de noi”, a precizat inspector de poliţie Andreea Pop, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

Demonstraţii pentru prichindei

Manifestările au continuat luni, 24 martie, când sute de elevi târgumureşeni au fost oaspeţii poliţiştilor mureşeni, cei mici putând vedea pe viu activitatea poliţiştilor mureşeni, atracţiiile principale fiind demonstraţiile prinderii infractorilor de către câinele poliţist, laboratorul criminalistic, radarul celor de la circulaţie şi nu în cele din urmă echipamentul poliţiştilor de la trupele speciale. “Am avut  oaspeţi aproximativ 400 de copii, împărţiţi pe două serii. Este încă un prilej pentru poliţie să arate copiilor că misiunea acestei instituţii estea aceea de a-i proteja. Vrem ca de mici să înţeleagă care este locul acestei instituţii, ce rol are şi în niciun caz niciodată să nu aibă alte sentimente decât de încredere, de confort atunci când văd un poliţist, indiferent din ce structură face parte. Copii au putut vedea o mică demonstraţie de prindere a unui infractor de către câinele poliţist, cu sprijinul colegilor de la intervenţii speciale, au văzut laboratorul criminalistic şi modul în care se ridică amprentele, dotarea Poliţiei Rutiere, radarul cu maşina de însoţire şi nu în ultimul rând colegii de la intervenţii speciale, mascaţii cum îi ştiu copii. Aceşti au avut ocazia să-i vadă de aproape, să le vadă echipamentul şi mai mult decât atât, să vadă că sunt oameni buni, oameni simpatici care doar sunt echipaţi într-un anumit fel”, a precizat inspector principal Gabriela Pâncă, şeful Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Mureş.

Avansări în grad de Ziua Poliţiei

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române vor continua marţi, 25 martie cu şedinţa festivă dedicată zilei poliţiştilor, la sediul IPJ Mureş, prilej cu care vor fi înaintaţi în grad poliţiştii cu merite deosebite. De asemenea, va avea loc şi premierea poliţiştilor câştigători în competiţiile sportive organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Tot marţi, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la Ceasul cu Flori din Târgu-Mureş poliţiştii vor amenaja un centru de informare unde doritorii pot afla informaţii despre activitatea Poliţiei.

[zizigallery id=1141]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.