Home / Invatamant / Micii politişti, mândri de uniforme

Micii politişti, mândri de uniforme

Distribuie

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Mureş a organizat o activitate specială, întâlnindu-se vineri, 21 martie, cu cei mai de seamă colaboratori. Întâlnirea a fost ocazionată cu ocazia premierii, de către chestorul Valentin Pescari, şeful IPJ Mureş, alături de Gabriela Stoica, comisar de poliţie, a voluntarilor care au participat la proiectele iniţiate de Compartimentul de Analiză şi Combatere a Criminalităţii.

O întâlnire deloc protocolară, în schimb caldă şi prietenoasă, ca între colaboratori. Zeci de tineri voluntari, elevi şi studenţi, au participat la proiectele derulate cu succes în anul 2013. “Tineri pentru Siguranţă”, “Tineri pentru Tineri”, “Micii poliţişti”, dar şi “Tineri-Implicare-Siguranţă”, au fost proiectele care au stârnit dorinţa de implicare a voluntarilor. “Tinerii privesc lucrurile din cu totul alte perspective, şi asta ne şi dorim. Voi o să puteţi veni cu idei noi, pe care le putem pune în practică”, a spus coordonatoarea acestora, Gabriela Stoica. “O să insistăm în continuare pe furturile din locuinţe, şi o să ne ocupăm şi de infracţiunile prin violenţă”, a explicat comisarul, arătând că sunt în număr destul de mare infracţiunile pe baza consumului de alcool, dar şi cazurile de violenţă în familie.

Proiecte cu şi pentru tineri

Întâlnirea a fost şi una de lucru, nu doar festivă.“Vrem să  facem proiecte adaptate tinerilor, şi mai ales în care tinerii să se implice efectiv”, a continuat Gabriela Stoica, cerând păreri, idei din partea tinerilor. “Furturile din auto pot fi prevenite cel mai uşor”, a spus comisarul, voluntarii continuând, cu lecţia învăţată, că “nu se lasă lucruri de valoare în autoturisme”. Tinerii, într-o comunicare perfectă cu coordonatoarea, au arătat că sunt deja foarte bine pregătiţi în domeniul prevenţiei. Au răspuns însă şi de această dată cu entuziasm provocărilor, punându-şi minţile la treabă, şi reuşind să întocmească în timp record câteva schiţe de proiecte, pe baza cărora vor putea începe lucrul la campanile viitoare.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Mureş desfăşoară campanii de prevenire a criminalităţii împreună cu voluntarii elevi şi studenţi deja de câţiva ani, în judeţul Mureş fiind lansate primele proiecte în care au fost implicaţi elevii. Ştiut fiind că de multe ori minorii sunt cei predispuşi la infracţiuni, educaţia lor în acest domeniu poate fi un eficient mijloc de prevenire a delicvenţei juvenile. Nucleul puternic, de zeci de tineri, ajută efectiv în acest sens, educându-se şi educând în acelaşi timp.

 

Edith VEREŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.