FOTO: Prichindeii, fascinaţi de tehnica de luptă a Poliţiei Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

FOTO: Prichindeii, fascinaţi de tehnica de luptă a Poliţiei

25 martie, ziua în care, începând cu anul 2002 se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, este ziua în care ne putem aminti, dacă era necesar, că Poliţia este de aceeaşi parte a baricadei în strădania noastră pentru un trai liniştit. Această zi a fost serbată şi la Târgu Mureş într-un mod care să arate că Poliţia este aproape de cetăţean, echipaje ale Instituţiei stabilindu-se, preţ de câteva ceasuri, în zona Ceasului floral din Târgu-Mureş. În această zonă a fost amplasat un stand cu tehnică de luptă, dar prezente au fost şi autoturisme dotate cu radare, şi inclusiv un laborator mobil.

Poliţia şi cetăţenii, obiective comune

Exponatele au fost un veritabil punct de atracţie pentru trecători, târgumureşeni dar şi turişti, care au pus întrebări despre activităţile desfăşurate, şi, desigur, au făcut urările care se cuvin într-o asemenea zi festivă. “Continuăm astăzi cu activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române, am venit în centrul municipiului pentru a sărbători împreună cu cetăţenii şi a le arăta lucruri pe care nu au ocazia să le vadă în fiecare zi. Vrem să le dăm ocazia să ne adreseze întrebări, dar şi să ne transmită urările lor”, a precizat Gabriela Stoica, comisar de poliţie la Compartimentul de Analiză şi Combatere a Criminalităţii. “Organizăm asemenea activităţi ca toţi cetăţenii să aibă ocazia să vadă că suntem alături de ei, suntem aceeaşi echipă, şi că ne dorim doar ceea ce-şi doresc şi ei, să avem un oraş şi un judeţ cât mai sigur”, a continuat comisarul, obiective îndeplinite cu prisosinţă, judecând după atmosfera creată în jurul standurilor.

Ocazia nu putea fi ratată nici de copii, care au venit, în grupuri organizate sau nu, să studieze exponatele. “Mi-e frică”, şoptea un băieţel colegului de grădiniţă, la sosirea la standurile la care “mascaţii” prezentau tehnica de luptă, acelaşi băieţel studiind însă cu perfectă încredere armele, după abia câteva minute. O adevărată coadă s-a format pentru a sta în poala poliţistului care explica funcţionarea radarului. “Ştiam că se serbează Ziua Poliţiei Române, şi am aflat că putem să vedem echipamentele cu care lucrează. Avem o grupă în care majoritari sunt băieţii care sunt foarte interesaţi de meseria de poliţist, aşa că am venit să vedem şi să trăim aceste experienţe pe viu”, a explicat una dintre educatoarele care au însoţit unul dintre grupurile de copii, care într-adevăr au trăit şi savurat fiecare clipă a acestei experienţe.

Text şi foto : Edith VEREŞ

Galerie foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1144]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE