Home / Politic / „Românii minoritari”, apăraţi de senatorul Paşcan

„Românii minoritari”, apăraţi de senatorul Paşcan

Distribuie

Senatorul PDL Marius Paşcan a afirmat marţi, 25 martie, cu ocazia lecturării declaraţiei politice „Românii minoritari abandonaţi în propria lor ţară…” că „în timp ce prin Parlamentul European, László Tőkés şi Csaba Sógor deplâng cu cinism și ipocrizie soarta minorității maghiare din România, în județele Harghita și Covasna minoritatea română este discriminată negativ, supusă presiunilor etnice, abuzurilor și umilințelor zi de zi”.
De asemenea, senatorul democrat-liberal a citat rezultatele unui raport-studiu al Centrului pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, care a desfășurat cercetări specifice în județele Harghita și Covasna, împreună cu studenți şi cadre didactice de la Universitatea din Bucureşti şi de la Universitatea din Craiova. „Deşi românii sunt majoritari în România, datorită configurației administrative, educaționale, economice şi politice din județele Harghita şi Covasna, românii au statut de facto de minoritate locală. Pe lângă discriminarea negativă la care sunt supuși în plan local, populația românească din cele două județe este discriminată negativ în mass-media şi politica națională, în sensul că nu are acces la exprimarea intereselor şi problematicii sale”, a arătat Marius Paşcan. „Și dacă tot ne raportăm la discriminare și realități dramatice pentru România zilelor noastre, rețineți că, în Harghita și Covasna, din cele 55 de posturi locale de radio și televiziune care emit, doar două sunt în limba română, iar dacă un post care emite în limba maghiară are o putere între 175 – 230 W, deci o acoperire foarte mare, cel mai bun post în limba română are 108 W. Până când vom accepta să nu facem nimic pentru românii minoritari în propria lor țară?! Până când…”, a mai subliniat Marius Paşcan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Subprefectul Vasile-Liviu Oprea, candidat din partea PSD la Primăria Reghin

Distribuie Actualul subprefect al județului Mureș Vasile-Liviu Oprea este candidatul Partidului Social Democrat la Primăria …

0 comentarii

  1. Stimate d-le senator!
    Nu mai agitati spiritele.Pozitia pe care o luati e demna de un senator PRM-ist.Nu e tarziu sa va inscrieti in PRM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.