Jurnal economic Business
  • emese.ardelean
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Jurnal economic

30 600 LOCURI VACANTE ÎN 2013
SB: Cifra este în creştere faţă de anul precedent
*Cifra locurilor de muncă vacante a ajuns în 2013 la 30 600. Ca şi în anul precedent, puţin peste 30% din numărul total al locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria prelucrătoare (9.600). Sectorul bugetar a însumat 32% din totalul locurilor de muncă vacante, cele mai multe regăsindu-se în administraţia publică (4.800), urmată de sănătate şi asistenţă socială (3.500), respectiv învăţământ (1.500).

DEBUT CU STÂNGUL ÎN PROGRAMUL „PRIMA CASĂ”
SB: În primele 2 luni băncile nu au acordat niciun credit
*Programul Prima Casă pentru IMM-uri a pornit cu stângul! La două luni de la lansare nu s-a acordat niciun credit. Explicaţia băncilor ar fi că se află în faza de elaborare a procedurilor interne sau de analiză a cererilor de credite. Garanţiile de stat pentru program, 2 miliarde de lei, au fost acordate băncilor la sfârşitul lunii ianuarie. Deşi s-au semnat convenţii cu 18 bănci, în acest moment instituţiile se află în faza de elaborare a normelor şi procedurilor interne de creditare sau în faza de analiză a solicitărilor de credite, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Programul a fost anunţat din luna decembrie 2013, iar băncile au avut posibilitatea să depună ofertele până la sfârşitul lunii ianuarie. Anul acesta, 6 000 de IMM-uri pot obţine credite la dobânzi de aproape 5,5 la sută, adică sub costul finanţărilor standard acordate de bănci. Valoarea maximă a unui credit este de 5 milioane de lei şi poate fi acordat pe maximum doi ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE