Home / Social / Miting pro Basarabia la 96 de ani de la Unirea cu România

Miting pro Basarabia la 96 de ani de la Unirea cu România

Distribuie

50 de oameni au participat joi la mitingul pentru unitatea naţională „Basarabia e România”, organizat de  Asociaţia „Noua Dreaptă”, filiala Mureş, cu ocazia sărbătoririi a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, înfăptuită la 27 martie, 1918, acţiune prin intermediul căreia s-a dorit să se transmită că oamenii nu trebuie să uite de sărbătorile entităţii româneşti şi de idealurile naţionale. Sloganuri pro Basarabia, intonare de cântece şi poezii patriotice şi mesaje atât pentru români, cât şi pentru autorităţi. Aşa s-a desfăşurat mitingul de joi.

„Noi dorim o schimbare a mentalităţii”

Liderul „Noii Drepte” a spus, încă de la începutul manifestaţiei, că nu contează numărul mic al participanţilor, ci mesajul pe care cei prezenţi vor să-l transmită. Mai mult, acesta a subliniat că sărbătoarea ar trebui să fie în conştiinţa tuturor românilor şi, de ce nu, să fie serbată cu fast chiar de către autorităţi şi că „Noua Dreaptă” înlocuieşte astfel autorităţile în această sărbătorire. „Astăzi este 27 martie şi noi sărbătorim 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu României, ce s-a realizat în 27 martie 1918. Astăzi organizăm un miting prin care sărbătorim acest eveniment şi l-am numit „Pentru unitate naţională – Basarabia e România”. Speram într-o participare mai mare, însă cei care am fost aici, am venit cu sufletul. Noi dorim o schimbare a mentalităţii şi încercăm să dăm noi, tineretul naţionalist, acest exemplu, iar curăţenia înseamnă, în primul rând, spălarea de toate păcatele şi viciile noastre, ale neamului românesc, astfel încât România Mare demnă şi puternică să o putem realiza şi să dureze mai mult decât a durat România Mare de la 1918. Inconstanţa, delăsarea, poate o anumită înclinaţie spre a fi corupţi sunt păcatele şi problemele neamului românesc şi noi, tineretul, dorim să le schimbăm”, a spus Marius Moldovan, liderul Asociaţiei „Noua Dreaptă”, filiala Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

0 comentarii

  1. Aici e vorba despre dragoste de patrie si neam !Nu subestimati puterea celor tineri!

  2. @zoli
    Si ce politica s-a facut aici ?

  3. Cati ani au copii astia? vad ca se pricep in politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.