FOTO: „Icoana din cruce”, expusă în Palatul Administrativ Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

FOTO: „Icoana din cruce”, expusă în Palatul Administrativ

Holul superior al Palatului Administrativ din Târgu-Mureş găzduieşte începând de miercuri, 26 martie, expoziţia „Icoana din cruce”, realizată de artistele plastice Balazs Klara şi Veress Zsuzsa.

Vernisajul a avut loc miercuri, chiar înainte de şedinţa Colegiului Prefectural Mureş, iar moderator a fost nimeni altul decât Corneliu Grosu, prefectul judeţului Mureş. „Aceasta este cea de-a 15-a ediţie a expoziţiilor de pe simezele Prefecturii. Suntem într-o perioadă de profunde trăiri sufleteşti, a celor care aşteaptă Sfintele Paşti, şi am spus că nici nu se putea să fie mai nimerit momentul de a aduce între noi, şi în sufletele noastre, sentimentul de apropiere între omul de pe Pământ şi Omul care a fost şi a înviat”, a afirmat Corneliu Grosu.

„Nerenunţarea la vis înseamnă o victorie”

Au mai luat cuvântul publicistul Nicolae Băciuţ, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Mureş, care a susţinut şi un mini-recital de poezie, şi fostul protopop al municipiului Târgu-Mureş, Gheorghe Nicolae Şincan, iar violonistul Jakab Roland, elev al profesoarei Mariana Negruţ, a încântat audienţa cu un mini-recital Bach. „Avem dovada vie că nerenunţarea la vis înseamnă o victorie, iar cele două artiste care expun astăzi aici, Balazs Klara şi Veress Zsuzsa nu au renunţat la vis, ba dimpotrivă, au dat visului deschideri dincolo de ceea ce am putea noi să ne imaginăm că ar fi posibil”, a afirmat Nicolae Băciuţ.

De asemenea, Balazs Klara a mulţumit prefectului Corneliu Grosu pentru găzduire şi familiilor pentru sprijin, precum şi lui Nicolae Băciuţ pentru încrederea arătată proiectului. „Într-adevăr, cea mai mare bucurie este bucuria de a dărui şi noi în apropierea celei mai mari sărbători creştine, Învierea, am dăruit acest moment. Vă invităm să aşteptaţi şi să ne pregătim împreună Sfintele Sărbători care se apropie”, a spus Klara Balazs.

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 25 aprilie 2014.

[zizigallery id=1146]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE