Jurnal economic Business
  • andreea.milasan
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Jurnal economic

SCAD CREDITELE BANCARE, CRESC DEPOZITELE

http://youtu.be/qW_0BCt5C30* Românii şi firmele se ţin departe de credite, în ciuda îmbunătăţirii condiţiilor economice. În februarie, creditarea a scăzut modest, cu 0,2%, la un volum total de împrumuturi de 218 miliarde de lei. Contracţia vine după o creştere neglijabilă, de 0,1%, din prima lună a anului. Cu toate acestea, este important de notat că relaxarea monetară începe să funcţioneze treptat; împrumuturile în lei pentru companii au fost singurul segment pozitiv în ianuarie, care a oprit o scădere mai mare în ianuarie. Pe de altă parte, economisirea a revenit pe plus în februarie, după o scădere uşoară în prima lună a anului. Mai exact, românii şi firmele au pus de-o parte 1,4 miliarde de lei în februarie 2014, în special prin economii în valută. Cu toate acestea, în ultimii ani, depozitele în monedă naţională au fost cele mai căutate, graţie randamentelor mai bune.

MII DE FIRME ÎN PRAGUL FALIMENTULUI

*Trei mii de firme importante, cu impact în economie şi cu afaceri de peste un milion de euro fiecare, sunt la un pas de insolvenţă. Multe dintre ele au datorii mai mari decât pot duce, iar băncile se ţin departe de ele.
Casa de Insolvenţă Transilvania estimează că 3.200 de firme importante, se află în pragul insolvenţei. Dacă nu reuşesc să obţină finanţare sau se restructureze cu succes, atunci falimentul este singura direcţie. Datele arată că numărul firmelor cu probleme financiare sau în insolvenţă este mai mare decât cel al societăţilor sănătoase. Iar multe dintre cele aflate în dificultate nu reuşesc să se redreseze. În ultimii patru ani, numărul firmelor care au intrat în incapacitate de plată a urcat la 120.000. Dintre acestea, 100.000 au ajuns în faliment.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE