Meseria, brăţară de aur, la liceele tehnologice mureşene Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 564 Vizualizări

Meseria, brăţară de aur, la liceele tehnologice mureşene

Importanţa însuşirii unei meserii cu căutare pe piaţa muncii este din ce în ce mai recunoscută, dovadă frumoasa participare a liceelor tehnologice mureşene la Târgul Educaţional Mureş 2014, organizat în incinta Promenada Mall, în perioada 28-30 martie.

Liceul Tehnologic “Gheorghe Şincai”

Liceul “Gheorghe Şincai” participă pentru prima dată la Târgul Educaţional. “Anul acesta am ţinut să participăm, pentru că vrem să promovăm două forme de învăţământ noi, anume tehnician organizator banquetting, pe ruta liceu, şi care are ca finalitate pregătirea viitorilor organizatori de evenimente. Este o specializare complet nouă în judeţ. Noi am văzut că aşa ceva se cere, am luat legătura cu diverşi organizatori de evenimente şi am aflat că este o nevoie reală de asemenea specialişti. Cealaltă formă de şcolarizare este şcoala profesională de 3 ani, care este un re-debut pentru învăţământul românesc. La ambele avem clase cu predare în limba română şi maghiară. Vom forma în continuare mecanici auto, fiind o şcoală cu tradiţie în domeniu. Important cred de menţionat este şi faptul că tehnicienii proiectare CAD sunt pregătiţi în regim intensiv engleză”, a precizat Antoaneta Răuca, directoarea liceului, arătând că au rămas neschimbate profilele tradiţionale şcolii. “Venim şi să prezentăm cursurile noastre postliceale şi de maiştri, cu pregătire în domeniul tehnician electromecanic auto, care vine ca o desăvârşire a meseriei de mecanic auto, dându-le un nivel de pregătire avansat. Cealaltă formă de pregătire este şcoala postliceală de maiştri, care pregăteşte mecanici extracţie foraje gaz, aceasta fiind una cu taxă”, a completat Răuca, în speranţa atragerii unui fond de elevi silitori.

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”

Liceul “Brâncuşi” are o permanentă preocupare de creştere a renumelui şcolii, dorind să nu fie considerată scăparea elevilor nu foarte silitori. Drept dovadă, standul a fost prezentat de doi elevi foarte ageri şi conştiincioşi. “Ne mândrim cu faptul că ne vom califica în meserii care ne vor aduce cu certitudine siguranţa unui trai decent, şi suntem mândri de meseria pe care ne-am ales-o”, au arătat elevii Arkosi Zsolt şi Lukacs Janos. “Oferta pentru anul şcolar 2014-2015 cuprinde clasă de tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii cu limba de predare maghiară, cursuri serale profil socio-umane şi tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii, limba română. Sunt organizate şi clase de şcoală profesională, cu pregătire în meseriile de zidar, pietruitor şi tencuitor la secţia română, şi zugrav, vopsitor, tapetar şi ipsosar la secţia maghiară”, au informat elevii. În cadrul liceului funcţionează şi o şcoală postliceală, oferind 30 de locuri pentru pregătirea tehnicienilor devize şi măsurători în construcţii, şi o şcoală de maiştri de 30 de locuri, care va pregăti maiştri constructori.

Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”

Acest liceu se mândreşte cu peste 120 de ani de experienţă în învăţământul profesional şi tehnic. “Liceul nostru are cu ce să se mândrească. Avem dotări, ateliere, laboratoare moderne. Avem internat propriu, cantină, până şi un teren de sport cu gazon artificial”, arată profesorii Denisa Sita şi Ioan Mărginean. “Elevii noştri participă cu succes la Olimpiade, avem şi acum 2 elevi calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de fabricarea produselor din lemn, alţi 2 elevi la chimie. În plus, întregul colectiv, atât elevi cât şi profesori, suntem o familie, colaborând foarte bine. Nu e de neglijat nici poziţia liceului, care este una foarte frumoasă, avem o curte deosebită, în care cresc mai multe specii rare”, au continuat profesorii. Oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015, la nivel de liceu, clasă de tehnician designer mobilă şi amenajări interioare, şi o clasă cu predare în limba maghiară, cu profilul de tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului. Va funcţiona deasemeni şi o clasă mixtă de şcoală profesională pentru calificarea de tâmplar universal, şi una, tot mixtă, de operator industria chimică anorganică.
Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Mulțumiri și felicitări redacției ziarului ” Zi de Zi” pentru modul în care știe să se facă util cetățenilor. Este publicația care prin redactorii ei reușește să ajungă mereu acolo unde sunt evenimentele cele mai arzătoare la ordinea zilei.Pentru faptul că promovează valoarea și este mereu alături de noi, vajnici truditori pentru creșterea și educarea tinerilor în spiritul celor mai profunde valori ale demnității umane, LE MULȚUMESC!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE