Home / Invatamant / FOTO: Aeroportul „Transilvania”, o „Şcoală altfel” pentru prichindei

FOTO: Aeroportul „Transilvania”, o „Şcoală altfel” pentru prichindei

Distribuie

Aproximativ 250 de copii de la zece şcoli şi grădiniţe din Târgu-Mureş au vizitat marţi, 8 aprilie, Aeroportul Internaţional „Transilvania”, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Prichindeii au bifat astfel o aventură de neuitat: au trecut prin filtrele de securitate precum nişte pasageri veritabili, s-au fotografiat în diverse ipostaze şi au avut norocul să surprindă aterizarea a două avioane, venite taman de la Bergamo şi Dortmud.


Secretele avioanelor, ştiute de copilaşi

Din noianul de puşti care au urmărit cu sufletul la gură aterizarea celor două „păsări de metal” s-a numărat şi Andrei Someşan, un băieţel în vârstă de patru anişori.
– „De ce crezi că zboară avioanele?”, îl întreb.
– „Avionul zboară pentru că are aripi”, răspunde prichindelul.
Insist să aflu mai multe detalii.
– „Ce mai ştii despre avioane?”
– „Atât…”
Trec mai departe, la Timotei Ciprian Făgăraş, care spune că are patru ani şi trei luni. „Avionul zboară pentru că are aripi. Şi are becuri şi se învârte elicea. O să mă fac pilot…”, mărtusiseşte, pe nerăsuflate juniorul.
– „Eu o să mă fac poliţai!”, intervine în discuţie, cu curaj, un puşti simpatic.
Încerc să îl intervievez despre avioane, dar degeaba.
– „Ia telefonul de aici, că te amendez…”, spune, cu seriozitate maximă, viitorul poliţist care îmi arată chiar o armă imaginară, pe care o manevrează silenţios, cu degetele.
Îmi îndrept reportofonul şi spre o fetiţă, Ariana, în vârstă de patru anişori. Atentă la discuţia de până atunci, ea nu mai aşteaptă întrebarea şi îşi spune impresiile, cu naturaleţe maximă ca şi cum ar fi expertă în interviuri. „Am văzut nişte avioane care aveau culoarea alb cu roz. Avioanele reuşesc să zboare cu aripile. Doar aripile contează. Avioanele zboară şi sunt pilotate de piloţi…”, spune fetiţa.

Luminiţa Gherendi: „Ne dorim să fim un aeroport altfel”

„Delegaţiile” de copii au fost întâmpinate şi ghidate ireproşabil de Luminiţa Gherendi, şef serviciu şi membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş. „Programul „Şcoala altfel” este găzduit şi de Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, pentru că, de fapt, şi noi ne dorim să fim un aeroport altfel. Ne dorim să fim un aeroport deschis către comunitatea locală şi împreună cu aceasta să construim o instituţie modernă, deschisă către nevoile fiecăruia dintre cei care ne pot fi clienţi. Elevii care ne vizitează astăzi pot vedea, de la prima sursă, cum creştem şi cum ne propunem să fim competitivi, preocupaţi şi dinamici. Sunt valori pe care elevii trebuie să le înveţe în fiecare zi şi pe care ne bucurăm că astăzi le putem împărtăşi, în felul nostru. Pentru mine şi pentru colegii mei a fost o întoarcere în timp: ne-am reamintit primele lecţii de la şcoală, dar şi primele zile pe care le-am petrecut ca angajaţi ai Aeroportului. Pentru noi, Aeroportul rămâne, în fiecare zi, o „Şcoală altfel” de la care învăţăm şi care ne ajută să creştem profesional”, a declarat Luminiţa Gherendi.

Porţi deschise pentru 1.000 de copii

Per total, oficialii Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş estimează că în săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” numărul vizitatorilor de la grădiniţele şi şcolile din municipiu va ajunge la 1.000 de copii. „Copii sunt de la şcoli şi grădiniţe din Târgu-Mureş, astăzi suntem vizitaţi de 250 de copii de la mai multe de zece unităţi de învăţământ, iar în zilele următoare vor fi în jur de 500 de copii. Per total, numărul vizitatorilor va fi de 1.000 de copii”, a precizat Luminiţa Gherendi.

[zizigallery id=1170]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.