Home / Invatamant / Şcolarii de la „Serafim Duicu”, pregătiţi de Paşte

Şcolarii de la „Serafim Duicu”, pregătiţi de Paşte

Distribuie

Şcolarii Gimnaziului „Serafim Duicu” din Târgu-Mureş s-au pregătit de Sărbătorile Pascale cu ouă roşii, felicitări, picturi, colaje de legume vesele, salate de fructe, învăţând totodată, vizionând un filmuleţ, cum trebuie să aibă o minte sănătoasă într-un corp sănătos. „Cei mai mici din şcoală au avut săptămâna trecută diverse preocupări. Ei au aflat mai multe despre cum să ai ,,o minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Salata de fructe, piramida alimentelor, colaj cu fructe şi legume vesele, pictura „Coş cu fructe” şi filmuleţul „Împărăţia alimentelor sănătoase” i-au ajutat să înţeleagă importanţa mesajului. „Anotimpurile în inimile copiilor” a fost o altă activitate în care au pictat cu pastă de dinţi ,,Primăvara” . Despre tradiţiile şi obiceiurile pascale la români au aflat vizionând filmuleţul „Iepuraşul de Paşti” apoi, cu dibăcie, fiecare a construit o felicitare de Paşte”, a precizat prof. Irina Vidrăsan, directoarea Şcolii Gimnaziale „Serafim Duicu” din Târgu-Mureş

Ciocnitul ouălor, o artă

Oamenii întâmpină Paştele cu tradiţionalele gustări şi preparate, dar nu uită nici de partea spirituală. În ceea ce priveşte ciocnitul ouălor, tradiţiile diferă de la zonă la zonă, însă este unul dintre cele mai aşteptate momente de către credincioşi. Potrivit tradiţiei populare, ouăle roşii sunt păzitorii casei, motiv pentru care nu trebuie să lipsească de pe masă. Mai mult, oul simbolizează viaţa eternă, fertilitatea şi renaşterea. „De Paşte, pe lângă mersul la biserică şi prepararea produselor din carne de miel sau coacerea cozonacului, printre tradiţiile de bază se află şi ciocnitul ouălor. Dar e şi asta o artă, nu se face, aşa, oricum. Deşi regulile ciocnitului ouălor pot varia de la zonă la zonă, respectarea lor este obligatorie: cine are prima lovitură, ce părţi ale ouălor să fie lovite, ciocnitul să fie „pe luate”, „pe schimbate”, „pe văzute”, „pe nevăzute”. Ciocnitul ouălor este permis şi aşteptat cu nerăbdare de credincioşi după slujba de Înviere a Mântuitorului în noaptea Paştelui, până la Ispas-înălţarea Sa la ceruri”, a transmis prof. Irina Vidrăsan.

Elevii şi cadrele didactice de la „Serafim Duicu” organizează frecvent diverse activităţi educative, sportive, culturale şi recreative cu scopul de a-i antrena pe copii în dobândirea unor noi pasiuni şi de a-i motiva să-şi descopere anumite înclinaţii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura EDU sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.