Home / FC Municipal / Debut cu emoţii şi trei puncte pentru ASA

Debut cu emoţii şi trei puncte pentru ASA

Distribuie

În prima etapă a turneului play off din seria secundă a Ligii a II-a de fotbal, ASA Târgu-Mureş a învins sâmbătă pe teren propriu cu 2-0 (1-0) pe Metalul Reşiţa. Au înscris Bumba, în minutul 14 şi Amauri, minutul 90+2. Jocul s-a disputat sub presiunea importanţei debutului şi a avut puţine faze de poartă. Prima ocazie a aparţinut echipei lui Adrian Falub, în minutul 5, dar şutul lui Sepsi, după o angajare a lui Bumba a trecut de puţin pe lângă poartă. De partea cealaltă, mureşeanul echipei reşiţene, Szabo, fiul fostlui fundaş dreapta al vechii ASA, a trimis în minutul 12 slab cu capul centrarea lui Opriţa. După numai două minute, a venit deschiderea scorului. Verdeş a pătruns pe partea dreaptă şi de la linia de fund a trimis în faţa porţii, de unde Bumba a îndeplinit o formalitate. Mureşenii au controlat în minutele următoare jocul, dar Onicaş a trimis puţin peste poartă, Verdeş a şutat din unghi în plasa laterală, iar lovitura de cap a aceluiaşi Onicaş a fost scoasă de sub transversală de Zimmermann. Înainte de pauză, Vârtic salvează şi el o situaţie periculoasă, respingând din faţa lui Szabo.

Dominare teritorială reşiţeană la reluare

La reluare, după un şut al lui Verdeş reţinut la rădăcina barei de portarul oaspeţilor, aceştia au controlat în mare parte jocul la mijlocul terenului, dar nu au pus în real pericol poarta lui Botoşer. Cel mai periculos atacant al reşiţenilor a fost în continuare Szabo, dar şuturile sale nu şi-au atins ţinta, la fel şi cele expediate de Vaştag şi Mureşan, ambii intraţi în partea a doua. Schimbările efectuate de Falub spre finalul jocului au revigorat jocul mureşenilor şi ultimele minute aceştia au luat cu asalt careul oaspeţilor. Centrarea lui Bumba a fost reluată cu capul de Ologu, dar portarul a respins, la fel şi şutul lui Ndoye, care a pătruns în viteză prin apărarea adversă, iar cel al lui Bumba a fost respins de Apostol. Golul doi a venit în minutele de prelungire. Ndoye a recuperat la mijloc o minge şi l-a angajat pe noul intrat, Amauri, care a pătruns şi a trimis pe lângă Zimmermann.

A fost o victorie muncită, după o repriză secundă în care Metalul părea capabilă să răstoarne situaţia.

Au evoluat formaţiile:

ASA: Botoşer- Hanca (’70 Al. Dan), Vârtic, Heil, Sepsi, Onicaş, Ndoye, Hora, Voiculeţ (’80 Ologu), Bumba, Verdeş (’88 Amauri).

Metalul: Zimmermann- Robert, Tătaru, Apostol, Murgoci, Enescu, Breşneni (’63 S. Mureşean), O. Vasile (’84 Creţu), Opriţa, Szabo, C. Stoica (’63 Vaştag)

Adrian Falub: „Fiecare meci e ca o finală”

Tehnicianul mureşenilor, Adrian Falub s-a arătat mulţumit în primul rând de rezultat şi consideră victoria echipei sale una foarte importantă pentru moralul ei. ”Sunt fericit pentru că am câştigat cele trei puncte, sunt foarte importante pentru moralul echipei, ca orice meci de debut. Ştiam că va fi un meci greu, Reşiţa are o echipă bună, nu întâmplător au încheiat pe locul doi. Am suferit pentru aceste puncte, Reşiţa ne-a dominat teritorial repriza a doua, dar nu putem spune că au avut ocazii clare de gol. Ca aspect al jocului, consider că am câştigat meritat, îi felicit pe băieţi şi sperăm să nu facem în continuare paşi greşiţi. Suntem pe loc promovabil, lucru important pentru moralul echipei, dar va trebui să întrerupem seria eşecurilor din meciurile din deplasare. Am făcut un pas important, pe care nu aveam voie să-l ratăm, dar de acum orice meci poate aduce schimbări mari în clasament, fiecare meci este ca o finală. Sunt meciuri cât un campionat, care nu se joacă neaparat frumos, meciuri care se câştigă”, a declarat antrenorul ASA.

Marian Pană: „Cred că ne-am ridicat la nivelul unui joc de play off”

Antrenorul reşiţenilor, Marian Pană s-a arătat mulţumit de jocul elevilor săi, în ciuda faptului că finalizarea a lăsat dedorit. „Putem spune că victoria gazdelor a fost meritată şi s-a conturat încă din prima repriză, când au avut mai mult iniţiativa. Diferenţa a fost făcută însă de o greşeală a lui Apostol. În repriza a doua am reuşit să punem o oarecare presiune pe adversar, am controlat mai mult jocul, ne-am apropiat de câteva ori şi de careu, dar, din păcate nu am reuşit să finalizăm. Am încercat să ne ridicăm la nivelul unui joc de play off şi cred că am reuşit în mare parte. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar golul doi mi s-a părut ofsaid, oricum nu mai conta. Noi nu jucăm sub presiunea obiectivului, dar vom aborda fiecare meci la victorie. Felicit echipa din Târgu-Mureş, consider că are un lot mai valoros şi este favorită, alături de Craiova la promovare”, a fost declaraţia lui Marian Pană.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.