Home / Administratie / Conductele de polietilenă în vizor edilitar

Conductele de polietilenă în vizor edilitar

Distribuie

aquaserv

Primarul Dorin Florea a criticat, într-o conferință de presă, utilizarea anumitor materiale pentru realizarea unor lucrări edilitare. „Tu nu îți mai permiți în secolul XXI să faci experimente cu conducte de polietilenă, trebuia fontă ductilă de la bun început. Deci așa trebuia să negocieze România, așa trebuia să negocieze ministrul Dezvoltării, așa trebuia să negocieze compania de apă a statului român și toți specialiștii din apă. Să faci o dată o lucrare și să nu mai umbli la ea 200-300 de ani”, a susținut edilul.
Dorin Florea susține că din polietilenă sunt și conductele Companiei Aquaserv pe care angajații societății le utilizează pentru rețeaua de apă. „Uitați-vă ce pune Aquaservul – conducte de plastic. Trebuie pus ce e mai bun, de aceea sunt fonduri europene, pentru ca România să ajungă rapid la nivelul țărilor occidentale. Fiți convinși că orașele din Germania, Anglia, Elveția, de peste tot, au ce trebuie, de aceea intervenția lor pe aceste conducte o să vedeți una întâmplător la 100-150 de ani. V-am dat exemple de străzi făcute de care nu avea voie să se atingă nimeni pentru că aveau o structură construită de un anumit fel. Uitați-vă strada Verii. De 17 ori a fost spartă și se va mai sparge de 17 ori”, a declarat Dorin Florea.
Primarul a susținut că nu e vina Companiei Aquaserv, ci și lor li se impune ce tip de conducte să introducă.
Subiectul a fost atins în conferința de presă în legătură cu lucrările pe care Aquaserv le va executa în cadrul proiectului ”Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș”, sarcina companiei de apă fiind să înlocuiască pe traseul celor 12 străzi care vor fi modernizate conductele de apă.
„Vom verifica fiecare conductă, atunci când vor fi realizate lucrările. Dacă sunt din fontă ductilă sau din oțel și nu se impune, bineînțeles că nu vor fi înlocuite. Se vor introduce conducte de polietilenă doar acolo unde situația din teren o va impune”, a susținut Nicolae Tomulețiu, purtător de cuvânt al Companiei Aquaserv SA.
Proiectul demarează săptămâna viitoare, miercuri, pe strada Mihai Viteazul. Acesta este finanțat din fonduri europene, în sumă de 26.377.010 de lei, restul până la 45 de milioane de lei fiind asigurate din bugetul local prin contractarea unui împrumut.
Ligia VORO

 

De asemenea, verificati

Investiție de 6,5 milioane de lei pentru modernizare de străzi în Solovăstru

Distribuie Primăria Comunei Solovăstru a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.