Home / Iernut / Program pentru toate gusturile la Zilele Oraşului Iernut

Program pentru toate gusturile la Zilele Oraşului Iernut

Distribuie

111Oraşul Iernut va îmbrăca straie de sărbătoare între 14 şi 16 august 2015, perioadă în care Primăria şi Consiliul Local organizează cea de-a XX-a ediţie a Zilelor Oraşului Iernut. Ca în fiecare an, şi în 2015 programul conceput de organizatori este unul echilibrat, pentru toate gusturile, atât din punct de vedere al muzicii, cât şi din prisma activităţilor culturale şi sportive.

„Sufletele nopţii”, la volumul II

Manifestarea va demara vineri, 14 august, de la ora 17.30, cu spectacolul „Preşcolarii au talent”, după care sala mică a Casei de Cultură va găzdui, de la ora 18.00, lansarea cărţii „Sufletele nopţii – volulul II” de Raluca Chiper, moment la care vor participa, în calitate de invitaţi, Nicu Dragoş şi Victor Ţiţiu. Programul va continua cu recitalurile susţinute de Adela Coman (ora 19.00), Energy Kids (ora 19.30) şi Liviu Teodorescu (ora 20.00). „Doamna Raluca Chiper este autoarea cărții ”Sufletele nopții” din care primul volum a apărut anul trecut, iar al doilea luna aceasta. Ambele lansări au fost organizate de Biblioteca Orășenească Iernut împreună cu tânăra scriitoarea iernuțeană – are doar 30 de ani. După câțiva ani în Spania, s-a întors împreună cu soțul și cei doi băieți în orașul în care a copilărit. Fiind la începutul carierei de scriitor, îi urăm succes”, au menţionat organizatorii despre lansarea cărţii „Sufletele nopţii – volumul II” de Raluca Chiper.

Premii pentru veterani şi elevi eminenţi

Zilele Oraşului Ienut vor continua sâmbătă, 15 august, de la ora 9.00, cu o competiţie de volei în sala de sport, după care oficialităţile vor deschide oficial manifestarea, de la ora 18.00. De la ora 18.20, este programat un moment de decernare de premii pentru veterani de război, pompieri voluntari, elevi eminenţi şi echipe de fotbal, după care scena va fi acaparată de muzică: George Hădărig şi invitaţii săi (ora 19.00), Genţiana (ora 19.30), Lambrinio (ora 20.15) şi What’s Up (ora 21.00).

Pescuit, fotbal şi muzică

Cea de-a treia zi a Zilelor Oraşelor Iernut este şi cea mai consistentă din punct de vedere al programului. De la ora 7.00, este programat un concurs de pescuit, la pescăria „La Doctoru’”, de la ora 9.00 în centrul oraşului este programat startul la” Crosul generaţiilor”, iar de la ora 10.00, terenul “Cornel Groza” va găzdui tradiţionalul meci de fotbal Nord-Sud. De asemenea, pe agenda artistică a zilei de duminică se mai află următoarele momente: Ansamblul “Iernuţeana” şi invitaţii săi (ora 15.20), Nunta de Aur (ora 16.00), din nou Ansamblul “Iernuţeana” şi invitaţii săi (ora 16.20), Mariana Anghel (ora 18.00), Ansamblul Folcloric Hajdina – Paharka – Tatarka (ora 18.45), Ansamblul Kokenes (ora 19.10), Dancs Annamari (ora 19.30), Ami (ora 20.15), Antonia (ora 21.00) şi foc de artificii (ora 22.00). “În 1957 a avut loc primul meci. De atunci, a devenit o tradiţie… Aţi ghicit: este vorba de tradiţionalul meci de fotbal Nord – Sud, care ţine vie de peste 70 de ani pasiunea pentru fotbal din comunitatea noastră. La început se jucau echipe între strada D. Traiana şi Centru, iar începând cu 1995, cu prilejul evenimentului Zilele Oraşului Iernut, s-a „legiferat” aşa numitul meci „Nord contra Sud”, jucătorii având domiciliul pe străzile din partea stângă a E60 contra jucătorii cu domiciliul pe străzile din partea dreaptă a E60. Din 1998, limita de vârstă a fost impusă la 35 de ani”, au precizat organizatorii despre meciul de fotbal Nord-Sud, una din atracţiile tradiţionale ale Zilelor Oraşului Iernut.

Mulţumiri sponsorilor

Reprezentanţii Primăriei oraşului Iernut transmit mulţumiri şi sponsorilor care îşi aduc contribuţia la buna organizare a evenimentului: Compania Aquaserv, Penny Market, Pro Electro Casa, Total Strada, Com-Sat, Drumserv, Sim-Med, Romgaz, Indeco Soft, Societatea Profesională Notarială Pacta, PFA Santa Liliana-Simona, Cerealand, Decoratex, Nutrifort, AP Judith, David Agri Invest, Ademodern, Paracelsus, Agricolaq „Spicul” Sălcud, Beb Maia, Schuster Ecosal, Comindal, Staţia ITP Iernut, Miralina, PFA Keszeg George, PFA Ferenczi Ioan, Dantei Allserv, PFA Mateiu Angela, II Roman Kolcsar Akos Gyorgy, Romarcom, Medeea Impex, Contact East, Razvi, Lavi Exim, Raul Serv, GV Group, Simovi, Copy Tech Computers şi Energo Term Invest.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

0 comentarii

  1. Abia astept aceasta sarbatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.