Ediție jubiliară a Zilelor Orașului Iernut Administratie
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Ediție jubiliară a Zilelor Orașului Iernut

DSC_02717Distincții pentru cei mai merituoși iernuțeni. Bilanțuri și felicitări. Destindere în cochetul parc din centrul orașului Iernut. Și desigur un mare număr de activități culturale și sportive, împreună cu multă muzică de calitate atent aleasă pe toate gusturile sâmbătă, 15 august, prima zi oficială a celei de-a XX-a ediții a Zilelor Orașului Iernut.

Bilanț pe plus la Iernut
O ediție jubiliară memorabilă, un nou reper în istoria locurilor, veche de milenii. Și deși primul înscris oficial despre localitate datează din 1257, există descoperiri arheologice care datează așezări umane în zonă încă din secolele 2-3. Oraș din anul 1989, localitatea cunoaște în ultimii ani un pronunțat trend ascendent, resimțit din plin de către vizitatorii acestei ediții ale Zilelor Iernuțene. O ediție călduroasă atât la propriu, cât și la figurat, judecând atât după numărul mare de participanți, cât și după căldura cu care aceștia au urmărit evenimentele. Un bun prilej pentru reunirea familiilor, aceasta fiind și ziua în care mulți fii ai localității aleg să se întoarcă pe plaiurile natale, dar și un bun prilej de bilanț, în opinia primarului Ioan Nicoară. Acesta s-a declarat mulțumit pentru prilejul de a raporta concetățenilor o seamă de vești bune. Trebuie să vă spun că în ultimii 2-3 ani în Iernut au avut loc investiții de peste 3 milioane de lei. Un lucru bun sau nu, decideți Dumneavoastră”, a arătat Nicoară. ”Din punctul meu de vedere însă, consider că orașul nostru a început să urce pe o pantă ascendentă și în sfârșit începem să arătăm, pe ici pe colea, a orășel”, a spus cu modestie primarul. Cu modestie, pentru că Iernut, deși un oraș mic, este de-a dreptul cochet și primitor. Iar dezvoltarea se pare că va continua, primarul Nicoară promițând concetățenilor pentru la toamnă alte 8-9 străzi asfaltate. ”Pe urmă o să vedem ce posibilități o să avem pentru accesarea fondurilor europene, pentru a ne putea îngriji și de satele care sunt la rândul lor ale noastre”, a promis Nicoară.

DSC_02816

Sărbătoare binecuvântată

O zi de sărbătoare binecuvântată, deschiderea festivă fiind organizată într-o zi de mare însemnătate pentru mulți români, adică sărbătoarea închinată Adormirii Maicii Domnului. Atât prefectul județului, dr. Lucian Goga, cât și vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu, prezenți la ceremonie, au ținut să felicite miile de români și românce cu nume de Maria și derivate. În ce îl privește pe prefectul județului, acesta s-a declarat onorat de invitație. Acesta a ținut însă să menționeze și importanța monumentului de la Oarba de Mureș, aflat până în prezent în administrarea orașului Iernut. ”Un monument de importanță majoră, unde am comemorat cei peste 11.000 de ostași căzuți acolo la datorie pentru apărarea țării”, a subliniat prefectul Goga. O subliniere în asentiment cu vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu, care și-a manifestat și plăcerea cu care revine pe meleagurile iernuțene oridecâteori este invitat. ”Avem și o strategie ca acel amplasament să fie preluat de către Consiliul Județean pentru a putea fi amenajat așa cum merită acel loc atât de special”, a declarat Dancu. Vicepreședintele CJ a remarcat la rândul său evidenta pantă ascendentă pe care o constată la Iernut. ”O dezvoltare la care își va aduce sprijinul și Consiliul Județean, pentru ca dezvoltarea atât socială cât și economică să fie cât mai puternică”, a afirmat Dancu.

Elevi și veterani, distinși pe scenă

Zilele orașului pot fi într-adevăr cel mai bun prilej de bilanț. Momentele în care cetățenii, cu mic, cu mare se întâlnesc sunt cele care făuresc comunitatea. Deasemeni sunt cel mai bun prilej pentru a evidenția pe cei care și-au adus aportul, într-un fel sau altul, la propășirea urbei. Primarul Nicoară a ținut să înceapă lista celor evidențiați cu cei mai tineri cetățeni. Pe scenă au fost invitați, premiați cu diplome și sume de bani cei mai buni elevi ai orașului. De această dată, cei distinși au fost Rareș Belean, de la Liceul Tehnologic Iernut, și Andreea Boaru, Flaviu Ogrean, Vecsei Attila și Ovidiu Murșa de la Gimnaziul din localitate. Iar după cei mai buni copii, într-o ordine firească a urmat premierea celor câțiva doar veterani de război din cel de-al doilea război mondial care au mai rămas printre noi drept istorii vii a meleagurilor. Gheorghe Cândea, născut în 1922, Gheorghe Tăbăcan, născut în 1933, Vasile Todea, din 1925 și Nicolae Stoica, născut în 1923, chiar dacă nu au putut urca pe scenă, au fost distinși la rândul lor cu recunoștință. De mulțumiri calde au avut parte însă și sportivii localității și nu în ultimul rând cei care au grijă de sănătatea și de siguranța localnicilor, aici fiind vorba despre SMURD și de Poliția Locală. Momente savurate sincer de către localnici, care au încălzit atmosfera. Sărbătoarea, mai precis distracția, a putut începe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE