Program de consiliere destinat gravidelor din județul Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Program de consiliere destinat gravidelor din județul Mureș

Mother's love. Cute baby 6 month with mother.

Gravidele şi mamele din România vor avea mai uşor acces la servicii de educaţie perinatală, necesare atât în perioada sarcinii, cât şi în cea postnatală. Societatea Naţională de Medicina Familiei a încheiat un protocol cu singura reţea naţională de educatori perinatali, în vederea implementării unui proiect social ce vine în sprijinul gravidelor şi mamelor cu copii mici.
Programul are ca obiective pe termen lung creşterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul naşterii, îmbunătăţirea stării de sănătate a mamei, dar şi a bebeluşului, printr-o nutriţie echilibrată încă din timpul sarcinii, cât şi postnatal. La Târgu-Mureș, campania va începe în 15 septembrie, iar de program pot beneficia 75 de mame ce provin din grupuri defavorizate. Prin intermediul acestui amplu proiect, mureșenii cu suflet mare pot dona scutece, hăinuțe și cele necesare bebelușilor. „Din 15 septembrie, în Târgu-Mureș și în alte șapte orașe din țară va începe, în cadrul Școlii Mamei SAMAS, un program de prevenție pentru gravide și mame ce provin din grupuri defavorizate: mame șomere, mame minore sau cu venituri ce nu depășesc 500 de lei/membru de familie. Scopul programului este de a le oferi acestora un start cât mai sănătos în viață. În județul Mureș, vor beneficia de acest program social 75 de mame, care se va întinde pe o perioadă de șase luni. Alături de educația perinatală, care este foarte importantă, cei care pot și doresc să doneze hăinuțe, păturici, scutece și diverse alte lucruri pentru bebeluși pot să mă contacteze. Donațiile se pot face săptămânal”, a transmis Adina Iancu, moașă și consultant în terapie la Mami Center. Cei care doresc să obțină detalii suplimentare despre donații pot apele cu încredere numărul de telefon: 0743-319.890.

Un program necesar
Acest program era necesar, potrivit reprezentanților Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, în condițiile în care medicii de familie, primii specialiști la care apelează gravidele, nu au suficient timp să le ofere mămicilor și viitoarelor mămici consiliere detaliată despre procesul nașterii și schimbările aferente. „Medicii de familie sunt primii specialişti la care apelează gravidele, însă, din păcate, timpul alocat unei consultaţii nu le permite să le ofere consiliere detaliată şi, mai ales, aplicată, despre ceea ce înseamnă procesul naşterii, schimbările fizice şi psihologice care intervin în perioada sarcinii, reguli de nutriţie în perioada pre şi postnatală, informaţii legate de pregătirea sânului pentru alaptare şi despre alăptarea exclusivă”, a precizat dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE