FOTO: Ateliere de cultură la casa alegorică a Consiliului Judeţean Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

FOTO: Ateliere de cultură la casa alegorică a Consiliului Judeţean

1Una din cele mai frumoase case alegorice amenajate în incinta platoului La Fâncel, în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Văii Gurghiului, desfăşurat în perioada 28-30 august, a fost cea a Consiliului Judeţean Mureş.

În interiorul acesteia, vizitatorii au avut posibilitatea de a se informa despre proiectele culturale ale judeţului Mureş, dar şi de a desfăşura diverse activităţi cultural-recreative. „Ideea prezentării casei alegorice este prezentarea tuturor serviciilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Mureş, respectiv Filarmonica de Stat Târgu-Mureş, Biblioteca Judeţeană Mure, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, Teatrul pentru Tineret şi Copii „Ariel” Târgu-Mureş, Muzeul Judeţean Mureş, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” Târgu-Mureş şi Serviciul Salvamont-Salvaspeo care asigură zona de munte. Pe lângă promovarea acestor servicii dorim să facem publică şi candidatura municipiului Târgu-Mureş la titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar ca activităţi interactive doritorii au posibilitatea de a realiza icoane pe sticlă, împletituri şi se pot achiziţiona obiecte tradiţionale, ii, costume populare, năframe, brăţări şi pot fi vizionate câteva exponate de icoane pe sticlă”, a declarat Anca Precup, consilier în cadrul Cabinetului Demnitarului.

Trei ateliere interactive

Activităţile cultural-recreative au fost coordonate de artistul plastic Călin Bogătean, reprezentant al Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş. „Anul acesta, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistic, prin secţia acestuia de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Mureş şi-a propus să organizeze trei ateliere, şi anume cel tradiţional pe care în fiecare an l-am introdus în spaţiul acesta de festival şi publicul văd că este destul de receptiv şi poate veni să picteze icoane pe sticlă sub îndrumarea specialiştilor. Anul acesta am introdus două ateliere noi, unul de împletituri cu diferite aţe şi sfori, mărgele, o lecţie destul de constructivă pentru copii, şi un atelier de cusut tradiţional motive populare pe ii. Din punct de vedere al receptivităţii, se pare că atelierele au fost o reuşită, am fost surprins că şi cetăţeni străini s-au interesat de standul nostru şi mulţi dintre ei şi-au înscris copii”, a afirmat Călin Bogătean.

[zizigallery id=1750]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE