Ciclatonul dă tonul și redă speranța Life style
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Ciclatonul dă tonul și redă speranța

4Miercuri seara, pe Platoul Cornești din Târgu-Mureș au sosit cei 30 de ciclatoniști participanți la a doua ediție a primului eveniment ciclist de strângere de fonduri dedicat exclusiv sprijinirii educației din România, Ciclaton.
Echipa de cicliști a parcurs prima etapă a acestei a doua ediții pe ruta Sibiu-Mediaș-Sighișoara-Târgu-Mureș, cu 120 din cei 660 de kilometri pe care îi vor străbate în cele 5 zile, în care vor trece prin 11 orașe. Evenimentul este imaginat și construit de o echipă de voluntari, care pune laolaltă pasiunea pentru un ritm de viață sănătos, dinamic și dorința de a da mai departe comunității în care trăim și creștem o parte din ceea ce suntem. Sosirea pe Platoul Cornești a fost una deosebit de entuziasmantă, deși la acea oră nu se aflau foarte mulți vizitatori.

1„Cea mai emoționantă primire”
Fondat în urmă cu un an la inițiativa lui Marcian Enache, din București, prioectul susține inițiativele de educație non-formală și implicarea voluntară. „Am fost dintotdeauna adeptul acțiunilor caritabile și am găsit sprijin din partea unor oameni inimoși. Ni s-au alăturat oameni din mai multe orașe și ni se alătură mereu noi membri. Suntem la a doua ediție și în această a șasea etapă putem spune că am avut cea mai călduroasă primire. A fost de-a dreptul emoționant și este plăcut să vedem că în România se petrec și lucruri frumoase. Este vorba despre acele lucruri pe care le putem face fiecare dintre noi pentru a sprijini inițiativele care au șansa de a schimba viitorul comunității în care trăim. Acțiunea și-a găsit mai mulți sponsori, dar și mai îmbucurător este faptul că numărul membrilor este în creștere. Oricine ni se alătură este binevenit și poate opta pentru oricare din cele cinci pe care le susținem”, ne spune Marcian Enache.

5„Este foarte plăcută atmosfera, să fii primit cu atâta căldură și entuziasm este un lucru minunat. Peste tot găsim oameni inimoși și tot sprijinul, un sentiment care cu greu poate fi descris în cuvinte”, a completat co-fondatorul Irina Georgiana Calomir din Galați (cei doi în foto).
2De la Târgu Mureș aceștia au plecat joi spre Cluj-Napoca, pe ruta Reghin- Sărmășel- Apahida. Etapa a treia se va desfășura pe traseul Cluj-Napoca- Huedin-Poiana Horea- Albac, sâmbătă traseul cuprinde localitățile Abrud- Brad- Deva, iar ultima etapă se va desfășura pe ruta Alba Iulia- Sebeș- Sibiu.

Cauzele vor avea și efect
Pe marginea aleii de pe Platoul Cornești au fost întâmpinați cu urale și aplauze atât de vizitatorii ocazionali, cât și de grupuri care reprezentau cele 5 cauze.
Cauzele pentru care pedalează cei 30 de temerari sunt:
– „Dă-ți pasiunea mai departe!”, parte din programul educațional ”Ajungem Mari” al Asociației Lindenfeld. Tineri voluntari țin ateliere și cursuri interactive pentru copii din centre de plasament și din medii defavorizate. În cadrul activităților, copiii își dezvoltă abilități și învață să lucreze în echipă, sub deviza „Încă un pas pentru ca ei să își continue educația și să ajungă MARI”
– „Grow”, parte a programului Şcoala de Valori, prin care studenți internaționali livrează ateliere liceenilor, cu scopul de a le susține dezvoltarea profesională și personală. Elevii sunt încurajați să își descopere valorile și aptitudinile.
– „IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi. Cluburile Fundației sunt locuri unde 3000 de adolescenți identifică problemele comunităților din care fac parte și pun în practică soluții pentru acestea.
– „Zburd”- Educație prin Coaching”, al Asociaţiei ROI, unde se crează rețele de sprijin pentru profesorii altfel, pentru ca saltul spre „se poate” să fie făcut deja de pe băncile școlii. Educatorii beneficiază de expertiza unor persoane-resursă, apoi devin ei înșiși persoane-resursă pentru alți profesori.
– „De-a Arhitectura”, un proiect care își propune să formeze cetățeni responsabili din orașele de mâine, prin intermediul unui cursopțional despre arhitectură și mediu. Experiența directă prin expedițiile prin oraș este îmbinată cu aplicarea practică în proiecte comune.

3Poți și tu contribui pentru încă un pas înainte
Te invităm să le citești poveștile, să îi susții prin donații și mesaje de încurajare, și de ce nu, să devii și tu un temerar. Cauzele educaționale antrenează o mulțime de oameni cu inimi mari. Toate se concentrează pe ideea de a construi un viitor mai bun pentru copiii și tinerii implicați în activități și de a-i stimula pe aceștia să își descopere și dezvolte aptitudinile. Partea cea mai bună, și tu poți contribui la acest lucru. Motivele pentru care aceste proiecte au adunat atâția oameni frumoși în jur, și încă o fac, le găsești la www.ciclaton.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE