FOTO: Cultura, mereu acasă la Sărmaşu Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

FOTO: Cultura, mereu acasă la Sărmaşu

1Biblioteca Orăşenească “Liviu Russu” şi Parcul central din Sărmaşu au găzduit mai multe evenimente culturale cu ocazia Zilelor Oraşului Sărmaşu, eveniment organizat în perioada 28-30 august de Consiliul Local şi Primăria oraşului Sărmaşu.

Expoziţii diverse la Bibliotecă

La Bibliotecă, gazdă primitoare a fost, din nou, Dinuca Burian, directoarea instituţiei. „Biblioteca găzduieşte o expoziţie de pictură Şugar Eleonora, o expoziţie de icoane pe sticlă realizate de copii de la casele de tip familial din Sâncraiu de Mureş care au fost îndrumaţi de Veress Zsuzsa, care are un atelier specific în cadrul Zilelor Oraşului Sărmaşu. De asemenea, avem expusă o colecţie de blide a lui Mircea Istrate, alături de care dorim să deschidem un muzeu ca o casă ţărănească tradiţională de pe câmpie”, a declarat Dinuca Burian.

2

Aşezământul de cultură a primit, cu ocazia zilelor Oraşului Sărmaşu, o donaţie de cărţi din partea familiei lui Liviu Russu, mentorul spiritual al bibliotecii care găzduieşte şi o mini-expoziţie cu personalităţi culturale. „Am primit în acest an o donaţie de carte din partea familiei lui Liviu Russu din Cluj Napoca de 400 de volume din colecţia „Romanul secolului XX”, „Idei contemporane”, „Biblioteca pentru toţi”, revista literară – universitară „Secolul XX”. De asemenea, în acest an am inaugurat şi galeria unor cetăţeni de onoare care au fost oameni de cultură: Liviu Russu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Melinte Şerban, Ion Mircea, Gabriela Moga, Nicolae Băciuţ, Lazăr Lădariu, Valentin Marica, Dumitru T. Suciu, Dimitrie Poptămaş”, a punctat Dinuca Burian.

Tot în incinta Bibliotecii Orăşeneşti “Liviu Russu”, vizitatorii au putut admira o expoziţie inedită realizată din presa anilor 1920. „Avem o expoziţie „Comoara satelor”, o revistă lunară de folclor care a apărut în anii 1923-1927, editată de Traian Gherman. Am văzut o notiţă în ziar despre Zilele Cununii şi aşa am ajuns prima dată la Sărmaşu şi atunci m-am gândit că revistele trebuie să ajungă la iubitorii de folclor şi etnografie. Colecţia de reviste am donat-o Bibliotecii”, a menţionat Ileana Roman, nepoata lui Traian Gherman.

3

Atelier de pictură pe sticlă

În Parcul central al oraşului, artistele plastice Klara Balazs şi Veress Zsuzsa au coordonat un atelier de pictură pe sticlă, la care au participat mai mulţi copii iubitori de artă. „Facem icoane pe sticlă timp de două zile. Fiecare participant va primi o diplomă, deja suntem a treia oară aici la Sărmaşu în acest an, după alte două evenimente care au avut loc în lunile aprilie şi mai. Copiii sunt foarte deştepţi şi talentaţi”, a afirmat Veress Zsuzsa.

[zizigallery id=1755]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE