Cum să înveți programare într-un mod distractiv. Kids Learning Code are soluția Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Cum să înveți programare într-un mod distractiv. Kids Learning Code are soluția

1 sesiuneVești bune pentru copiii care își doresc să învețe programare într-un mod distractiv și atractiv. S-au reluat, la Târgu-Mureș, sesiunile menite să crească interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică, prin proiecte, demo-uri interesante și prezentări fascinante ale altor participanți și profesioniști locali. Cum vacanța aproape s-a terminat, sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 14.00, are loc al nouălea curs, iar atelierele au loc bilunar pentru un grup de copii cu vârsta între 7-17 ani.
Creat de asociația non-profit Innodrive din Târgu-Mureș, TechDrive este un program de 16 sesiuni inițiat pentru a crește interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică. În cadrul fiecărei sesiuni, participanții învață cât mai multe din domeniul ales, prin parcurgerea de module tematice distractive. „Fiecare modul aduce noi provocări pentru a pune în practică ceea ce a fost învățat în sesiunea precedentă. Până la sfârșitul programului participanții câștigă încredere și abilități esențiale pentru secolul 21. Participarea nu implică cunoștințe de programare sau experiență în acest domeniu. Nu există un cost de participare fix, însă apreciem orice donație care să ne ajute cu organizarea evenimentului realizat doar pe bază de voluntariat. Dorim să încurajăm mai ales copiii și adulții din grupuri defavorizate, pentru a învăța programare și a explorare domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Până la sfârșitul anului, participanții câștiga încredere și abilități esențiale pentru secolul 21”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

2 mentoriPrioritate pentru copiii cu o situație materială precară
Copiii trebuie să știe că e nevoie de un laptop personal la workshopuri. La cursuri, se pot înscrie cel mult 50 de participanți, iar copiii cu o situație materială precară vor avea prioritate. „Asigurați-vă ca laptopul are wireless, are bateria încărcată dinainte și are instalat un browser web standard, preferabil Chrome sau Firefox. Este nevoie de un laptop cu sistem de operare Mac OS, Windows sau Linux. Un mentor se va ocupa de un grup de 4-6 copii, iar grupurile de copii se vor forma în funcție de vârsta și limba vorbită. Se pot înscrie maximum 50 de participanți, însă va fi și o listă de așteptare în cazul în care se mai eliberează locuri pe parcurs. Copiii cu o situație materială precară vor avea prioritate. Predarea se va realiza prin intermediul unor platforme educaționale simple și usor de utilizat. Copiii vor face parte dintr-un program de motivare și de recompensare colaborativ și competitiv, în funcție de evoluția și performanța obținută pe parcursul celor 24 de sesiuni. Pe durata celor 3 ore vom avea și mici pauze de energizare cu mișcare, apă și fructe. Copiii sub 10 pot fi însoțiti de unul din părinți sau de un tutore”, au mai transmis aceștia.
Foto: Bereczky.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE