Home / Administratie / FOTO: Scuar pentru autobuze în fostul ştrand “Voinţa”

FOTO: Scuar pentru autobuze în fostul ştrand “Voinţa”

Distribuie

scuar 1O echipă de muncitori de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş secondată de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Mureş au efectuat, în cursul săptămânii 31 august – 4 septembrie, ample activităţi de toaletare a arborilor şi igienizare în incinta fostului ştrand “Voinţa”, situat pe strada Matei Corvin, în apropiere de Sala Sporturilor din municipiu.

Sens giratoriu în zona Sălii Sporturilor

Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în zonă va fi construit un nou sens giratoriu, gândit cu scopul de a fluidiza traficul auto de la intersecţia străzilor Matei Corvin, Cuza Vodă şi Tamas Erno. Astfel, în zona actualei staţii de autobuz de pe strada Matei Corvin, gardul fostului ştrand va fi mutat cu doi metri pentru a face loc unei alveole destinată autobuzelor care deservesc transportul în comun. De asemenea, va fi realizat un scuar şi în staţia de autobuz situată vis a vis de ştrand, iar statuia “Portarul” va rămâne pe poziţii. “Sensul giratoriu va fi în faţa Sălii Polivalente şi ca să putem face acest sens giratoriu să rămână cu două benzi, trebuie să facem două scuaruri, şi pe stânga şi pe dreapta, pentru autobuze. Şi atunci am intrat doi metri şi în dreapta şi în stânga vom intra în momentul în care vom finaliza partea dreaptă, unde va fi un scuar pentru autobuze, separat, ca să nu încurce deloc sensul giratoriu”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, viceprimarul Claudiu Maior.

Deşi în actuala formă a proiectului nu este prevăzută crearea de noi locuri de parcare, acest lucru ar fi totuşi posibil, reprezentanţii Primăriei urmând să analizeze şi să ia o decizie în acest sens după finalizarea sensului goratoriu. “Vom vedea dacă vom putea amenaja apoi şi parcări, dar în prima fază proiectul e aprobat doar pentru sens giratoriu şi pentru cele două scuaruri”, a subliniat Claudiu Maior.

[zizigallery id=1757]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.