Start reușit în noua ediție de popice Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Start reușit în noua ediție de popice

popiceÎn prima etapă a noii ediții a Campionatului Național de popice, echipa feminină Electromureș Romgaz Târgu-Mureș s-a impus sâmbătă pe arena proprie cu scorul de 7-1 la puncte de meci, 3331 p.d.- 2963p.d., 18-6 la manșe câștigate, în fața formației Rapid București. Campioana a dominat partida, așa cum era de așteptat și șia asigurat victoria deja după al doilea schimb. În primul, Alina Suciu și Duka Tilda nu au cedat nicio manșă, fiecare reușind punctul de echipă cu câte patru manșe câștigate. Prima a reușit un total de 541 p.d, iar a doua a doborât 567 „bețe”, în timp ce adversarele au reușit rezultate modeste, niciuna nereușind să se apropie de granița celor 500 de popice. În al doilea schimb, „marea doamnă” a acestei discipline, Doina Baciu a demarat mai greu, cedând prima manșă în fața Luminiței Dobre cu 138-142, dar adversara n-a rezistat ritmului și Doina a câștigat următoarele trei runde și punctul pentru echipă, cu un total de 569 p.d., față de 538 ale adversarei. Deși a obținut cel mai mic rezultat al echipei, în același schimb, Bianca Bărdiță a câștigat și ea trei manșe și punctul echipei, cu un rezultat de 519 p.d.-499 p.d. în fața bucureștencei Andreea Enescu.
Un ultim schimb foarte spectaculos
Cu soarta partidei decisă, ultimele două jucătoate a celor două echipe au oferit un spectacol de calitate. Rapidista Ioana Gonciar reușea un impresionant 160 după prima manșă în fața mureșencei Mirabela Preda, care reușise și ea un rezultat destul de bun (141 p.d.). Aceasta a replicat însă în manșa a doua, cu foarte valoros 176 și și-a adudecat următoarele două manșe, câștigând cu un total de 580 p.d., la care Gonciar, chiar dacă nu ceda locul mai tinerei Diana Ionescu nu prea avea cum s-o ajungă. În acest ultim schimb s-a pierdut și singurul punct cedat de campioane. Acesta l-a reușit al ultimele lansări Andreea Băicoianu, cu al doilea rezultat al întâlnirii, 570 p.d., deși mureșeanca Gyéresi Anna a avut o constanță bună, cu o primă manșă câștigată și trei cu peste 140, totalul său fiind de 555 p.d. În acest ultim schimb, cele patru jucătoare au reușit o medie foarte ridicată, cu nu mai puțin de opt manșe de peste 140 de popice doborâte.

Noutate absolută în noul sezon
Din această ediție a Campionatului Național de popice, federația de specialitate a introdus, în premieră, o nouă competiție. Înaintea fiecărei partide a senioarelor, două dintre componentele echipelor de junioare se întrec în deschidere, într-o competiție numită Campionatul Național pe echipe DUO-Junioare. Înaintea partidei de pe arena Electromureș dintre echipa locală și Rapid București, perechea mureșeană Birtalan Antonia- Fekete Réka au învins cu 1046-912 p.d., 602 la manșe, cuplul bucureștean Oana Duță Bucur- Mihaela Marin. Prima dintre elevele antrenorului Orosz István a reușit un rezultat de 495 p.d., iar a doua putea câștiga punctul și la senioare, rezultatul său fiind de 551 p.d.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE