„Samaritenii” din Târgu-Mureș, prezenți la Samaritan Forum 2015 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

„Samaritenii” din Târgu-Mureș, prezenți la Samaritan Forum 2015

samaritanusReprezentanții Federaţiei Samaritenilor din România au participat, în perioada 28 – 29 august, la Samaritan Forum 2015, eveniment care s-a desfășurat în orașul Bolzano, din Italia. Peste 200 de participanți din zece țări au luat parte la discuţii, ateliere de lucru şi cursuri de instruire cu privire la cele mai recente evoluţii şi inovaţii în domeniul serviciilor de prim ajutor şi salvare.
Forumul s-a desfășurat la Academia Europeană de Cercetare, având patru arii de cercetare: sănătate, tehnologie, montană şi autonomii, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea organizaţiei Crucii Albe. Evenimentul a fost și un bun prilej a prezenta proiectul Ambulanţei Samaritanus pentru surzi şi de a începe colaborări pentru implementarea în ţările europeene membre SAM.I. „Evenimentul s-a încheiat cu o gală, unde mai multe personalităţi au venit să felicite gazdele, printre care: CEO Ambulanz Mobile, Guvernatorul Tirolului de Sud, reprezentantul Companiei de Asigurări Sociale. Cu această ocazie ne-am întâlnit cu fostul Preşedinte al organizaţiei ASB a Samaritenilor din Germania, care ne-a întâmpinat cu bucurie, ne-a felicitat pentru activitatea noastră şi ca semn de recunoştiinţă ne-a înmânat biografia organizaţiei ASB, din care există doar 10 exemplare. Au fost trei zile în care am avut ocazia să cunosc sisteme diferite de organizare în sistemul de urgenţă, care funcţionează mult mai bine decât la noi, am participat la cursuri de formare profesională la cel mai înalt nivel, am cunoscut tehnologii noi utilizate în medicina de urgenţă şi cel mai important din toate ne-am pierdut sentimentul că suntem singurii care funcţionăm altfel, singurii care avem altă atitudine faţă de oameni. Am descoperit că suntem mulţi cei care ne implicăm în a-i ajuta pe cei din jur, indiferent de barierele legislative care ni se impun”, a precizat Varga Zsigmond, șeful serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu-Mureş.

Rezultatele unui proiect european
În prima zi, s-a organizat o întâlnire a comitetului consultativ, în care reprezentanţi ai mai multor ţări au discutat despre importanţa reprezentării la Bruxelles a organizaţiei Samaritan International, proiecte comune şi transfrontaliere. „Dimineaţa primei zi a forumului a fost deschisă de dr. Ivo Bonamico, director al Crucii Albe şi secretar general al SAM.I, urmat de consilier dr. Martha Stocker şi Barbara Siri, preşedinte Crucea Alba, care ne-au vorbit despre secretele succesului organizaţiei Crucii Albe, în câteva cuvinte ar fi: implicare socială, colaborare, muncă în echipă. Ziua a continuat cu prezentarea concluziilor referitoare la elaborarea standardului european de certificare în acordarea primului ajutor, proiect în care este implicat asistentul nostru Varga Horaţiu, apoi prezentarea conceptului „Mini Anne”, care a avut ca rezultat, în Tirolul de Sud, instruirea a 19.000 de elevi într-un an”, a transmis Varga Zsigmond.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE