Calificare de poveste pentru ASA 2 în Cupa României FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Calificare de poveste pentru ASA 2 în Cupa României

DSC_0595

Echipa din Liga IV de fotbal, ASA 2 Târgu-Mureș a obținut miercuri seara o calificare istorică în 16-imile Cupei României, după ce a învins pe teren propriu în urma loviturilor de departajare liderul seriei IV din Liga III, Metalurgistul Cugir. Scorul general a fost 6-5, după 1-2 la pauză, 2-2 după 90 de minute și 3-3 după prelungiri. Partida a fost dominată în mare parte de formația din județul Alba, mult mai matură și superioară din punct de vedere fizic. Primele minute au fost dominate teritorial de mureșeni, dar Metalurgistul a deschis scorul în minutul 10, prin Dorin Goronea, după o fază în care arbitrul a lăsat jocul aspru al oaspeților nesancționat. Mureșenii au căzut din punct de vedere psihic și Metalurgistul a dominat în continuare jocul. Portarul mureșenilor a fost depășit la o fază în minutul 18 de un șut care a lovit bara porții și în minutul 38 Mohamed Diady a egalat cu un șut din unghi sub transversală la o pătrundere pe partea dreaptă, reclamată și de oaspeți pentru fault în atac. În minutul 41 cugirenii au trecut din nou în avantaj prin golul reușit din poziție suspectă de Gheorghe Șuteu.

Revenire în care nu mai credea nimeni
Partea a doua a partidei a fost dominată clar de echipa din Cugir, care și-a creat câteva situații bune de a se desprinde. Cele câteva zvâcniri a lui Diady nu dădeau impresia că echipa lui Csiki Zsolt și Constantin Lungu mai poate reveni. După o ocazie importantă de egalare a lui Dumitru Borza, care nu a mai ajuns la o minge când scăpase și a trimis puțin lângă în minutul 83, acesta a trimis cu boltă în plasă la o lovitură liberă de la 25 de metri, surprinzându-l pe poartrul oaspeților ieșit pe centrare. Era ultimul minut al timpului regulamentar și partida a intrat în prelungiri. Mai proapseți, mureșenii au trecut în avantaj la începutul primei reprize suplimentare prin golul lui Feketics Norbert și au irosit o ocazie de a se desprinde. În fotbal deseori ocaziile se răzbună și oaspeții au restabilit egalitatea după doar trei minute prin Andrei Iovănescu, care a reluat de lângă bară cu capul o centrare venită din nou din poziție suspectă de ofsaid. Până la finalul prelungirilor niciuna din echipe nu a mai avut forța unui gol decisiv și s-a ajuns la loviturile de la 11 metri.

Răsturnare incredibilă de situație
După felul în care au început cele două echipe „loteria” nimeni nu ar fi putut anticipa ce avea să urmeze. Mureșenii au ratat primele trei execuții, cu o lovitură în bară, alta respinsă de portar și o a treia respinsă de acesta în bară, toate acestea de către Tamas, S. Păcurar și Feketics. De partea cealaltă, primele două execuții, ale lui Piko și Goşa au dus scorul la 5-3 și urma una care putea pune capăt jocului. Mingea trimisă de Tăban a trecut peste poartă și suspansul s-a menținut. Ce a reușit al treilea portar din lotul primei echipe a ASA este ceva de care acesta își va aminti multă vreme. Fejer Csongor a respins următoarele două execuții, ale lui Necşulescu și I. Radu, iar colegii săi Török și Borza au înscris. După 5 lovituri era 2-2, 5-5 rezultat general. Urmau seriile suplimentare, câte una de fiecare parte. Diaby a transformat și Fejer a parat și lovitura executată de E. Negru, cea care a adus echipei șansa de a întâlni în faza următoare pe Steaua, Astra, Dinamo, sau…ASA.
ASA 2 a aliniat formația: Fejer- Balázs, Candrea, Mihály, Török, Toto, Moldovan Tamás, German, Diaby, Feketics, Kanyaro. În repriza a doua au mai jucat Borza, Păcurar, Imreh și Tamás.
Tragera la sorți a 16-imilor are loc astăzi, vineri, 11 septembrie, la ora 12.00, iar partidele se vor disputa în zilele de 22, 23, 24 septembrie, ora 16.30. Celelalte 17 echipe din eșaloanele inferioare calificate sunt: Dacia Unirea Brăila, FC Baia Mare, Rapid CFR Suceava, Unirea Brânceni (Teleorman), SC Bacău, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CS Mioveni, Unirea Tărlungeni (Brașov), FC Brașov, CS Balotești (Ilfov), ACS Berceni (Ilfov), Academica Clinceni (Ilfov), UTA Bătrâna Doamnă Arad, Viitorul II Constanța, CSM Râmnicu Vâlcea, Bucovina Pojorâta (Suceava)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE