Sfaturi despre cum putem preveni apariția varicelor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Sfaturi despre cum putem preveni apariția varicelor

cum prevenim variceleVaricele reprezintă o problemă de sănătate tot mai des întâlnită în rândul populației tinere, cauzată, de multe ori, de un stil de viață haotic, sedentarism, alimentație necorespunzătoare și vestimentație inadecvată.

Florin Cotârlan, maseur, recomandă mișcarea, exercițiile fizice și, mai ales, o alimentație corectă. „Fă cât mai multă mișcare fizică. Exercițiile fizice care solicită picioarele, cum este mersul pe jos, înotul, jogging-ul sau ciclismul sunt recomandate cu precădere pentru a preveni varicele, deoarece stimulează circulația sangvină. Menține-ți o greutate fizica normală. Surplusul ponderal exercită o presiune excesivă la nivelul venelor picioarelor, ceea ce împiedică reîntoarcerea sângelui către inimă. Supraveghează-ți alimentația. Consumând mai puțină sare vei preveni retenția apei în organism. De asemenea, dacă vei mânca alimente bogate în fibre vei preveni constipația. În momentul în care ești la toaletă, efortul depus crește presiunea sângelui în sistemul venos. Este recomandat ca de trei-patru ori pe zi să-ți ridici picioarele și să le menții în această poziție timp de 15-30 de minute. Picioarele trebuie plasate puțin mai sus de nivelul inimii”, explică Florin Cotârlan.

Comprese cu apă rece
Potrivit acestuia, compresele cu apă rece la nivelul picioarelor diminuează umflăturile și înlătură senzația de „picioare grele”. „Schimbă poziția în care stai. Este indicat să eviți să stai așezat/ă pe un scaun în aceeași poziție timp de mai multe ore. Chiar dacă lucrezi la birou, încearcă să te ridici din jumatate în jumatate de oră și să faci câțiva pași pentru a stimula circulația sangvină de la nivelul picioarelor. Poți face câteva exerciții simple. De exemplu, stai pe vârfuri ridicând câlcâiele și încordează-ți gleznele, după care revino la poziția inițială. Efectuează aceste mișcări de mai multe ori. Pune comprese cu apă rece la nivelul picioarelor, deoarece apa rece diminuează umflăturile și înlătură senzația de „picioare grele”, arată Florin Cotârlan.
De asemenea, se recomandă evitarea surselor de căldură, deoarece căldura dilată venele. În privința încălțămintei, se recomandă pantofii comozi, cu talpă flexibilă, care să permită libertatea de mișcare a picioarelor. „Este recomandat să eviți pe cât posibil băile în apă fierbinte, sauna, expunerile la soare, saloanele de bronzat și epilarea cu ceară caldă. Nu purta haine strâmte. Jeanșii foarte mulați, elasticul de la șosete și ciorapii foarte strâmți strâng pielea cu putere și afectează circulația sangvină. Ai grijă la încălțămintea pe care o porți. Tocurile foarte înalte schimbă dinamica mersului și perturbă circulația sângelui din vene”, mai transmite acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE