Home / Administratie / Alexandru Deac, cetăţean de onoare la Târnăveni

Alexandru Deac, cetăţean de onoare la Târnăveni

Distribuie

clConsilierii locali din Târnăveni au aprobat, recent, cu ocazia unei şedinţe de lucru, conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Târnăveni post-mortem fostului primar Alexandru Deac, pentru activitatea depusă în serviciul vieţii, sănătăţii şi creşterii nivelului de trai, cultură şi civilizaţie a cetăţenilor din municipiul Târnăveni.

Realizări pentru comunitate

De profesie medic specialist dermatolog, Alexandru Deac s-a născut la data de 20 octombrie 1924 şi a încetat din viaţă la data de 26 octombrie 2006, într-un accident rutier petrecut în vecinătatea Mănăstirii Recea, iar în perioada 1996 – 2000 a îndeplinit funcţia de primar al municipiului Târnăveni. „În anul 1996 se angajează în campania electorală pentru a candida la postul de primar al oraşului şi câştigă în turul al doilea cu o diferenţă semnificativă”, a precizat Sorin Megheşan, actualul primar al municipiului Târnăveni.

Una dintre realizările fostului primar Alexandru Deac este asfaltarea, în întregime, a străzilor de pe raza municipiului Târnăveni. „În calitate de primar, se pot aminti, ca realizări: asfaltarea în întregime a oraşului, de la Stejarul la Botorca şi de la Dâmbău la Seuca prin metoda tratament asfaltic, asfaltarea prin asumarea proprie a centrului oraşului, realizarea cantinei sociale, realizarea firului I de apă potabilă pe strada Avram Iancu, obţinerea de fonduri şi finalizarea dublării staţiei de epurare a oraşului, canalizare şi staţie de pompare pe strada Garoafei, canalizare, amenajări şi asfaltări în cartierul Seuca, amenajarea şi acoperirea Pieţei Agroalimentare „Avram Iancu”, terminarea iluminatului stradal, instalare cu sprijin olandez a centralei termice la Spitalul de Pediatrie”, a subliniat Sorin Megheşan.

(Foto: www.tirnaveni.ro)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.