Home / Administratie / Catering pentru refugiaţi, de la cantine şcolare din Târgu-Mureş

Catering pentru refugiaţi, de la cantine şcolare din Târgu-Mureş

Distribuie

refInspectorul şcolar general al judeţului Mureş, prof. Ştefan Someşan, a declarat miercuri, 9 septembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, că la nivelul internatelor şcolare din Mureş nu există niciun loc disponibil pentru eventuali refugiaţi. În schimb, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a arătat că în caz de nevoie cantinele şcolare din municipiul Târgu-Mureş ar putea asigura aproximativ 3.000 de porţii pe zi, însă în regim catering.

Mâncare da, cazare ba

Anunţul inspectorului şcolar general al judeţului Mureş a venit după ce conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale a solicitat tuturor inspectoratelor şcolare judeţene din România o situaţie cu privire la locurile disponibile din internatele şcolare, care ar putea fi utilizate la găzduirea unor refugiaţi din Siria şi alte ţări din Orientul Apropiat. „Solicitarea din partea Ministerului am primit-o în urmă cu o săptămână, miercuri, 2 septembrie. Noi nu avem spaţii de cazare disponibile pentru aşa ceva, am şi comunicat acest lucru Ministerului. În schimb, ne-am angajat cu cantinele la circa 3.000 de porţii pe zi, în regim de catering. Nu cu servirea la cantină, ci în regim de catering. Sigur, asta ar presupune suplimentarea personalului de la cantine pentru că noi lucrăm acum cam cu 100 de abonaţi la o cantină, ceea ce înseamnă cam două persoane la o cantină. Dacă se măreşte la 600-700 de abonaţi pe o cantină, atunci îmi trebuie cinci persoane angajate la o cantină”, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. „Noi ne-am bazat doar pe cantinele care funcţionează. Am pus în calcul cantinele de la Grupul Şcolar „Ion Vlasiu”, Colegiul Economic „Transilvania”, Liceul Vocaţional „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi Liceul Tehnologic „Electromureş”, a completat prof. Ştefan Someşan.

Fără asistenţă religioasă

Totodată, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş a declarat că instituţia pe care o conduce nu poate asigura asistenţă religioasă, socială şi medicală pentru refugiaţi. „Am analizat şi posibilitatea acordării de asistenţă religioasă, socială şi medicală. Am răspuns că nu ne ocupăm cu asistenţă medicală, iar în ceea ce priveşte asistenţa religioasă, nu avem profesori arabi şi musulmani, cu numai ortodocşi”, a menţionat prof. Ştefan Someşan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.