Conferință pentru părinți: cum să avem echilibru și armonie când avem copii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Conferință pentru părinți: cum să avem echilibru și armonie când avem copii

ceainaria mamicilorCeainăria Mămicilor și Educatie.inmures.ro, cu sprijinul REEA, organizează în data de 26 septembrie, de la ora 10.00, la Hotelul Grand, a cincea ediție a conferinței de parenting „Echilibru și armonie când avem copii?”, tema acestei ediții fiind „Mindfulness pentru părinți”.

Potrivit organizatorilor, invitații acestei ediții sunt: Adela Moraru, lector univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, psiholog clinician la Organizația Salvați Copiii filiala Mureș, și György Gáspár, psiholog clinician, psihoterapeut relațional şi preşedintele Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie. „A fi cu mintea în inimă înseamnă, în relația părinte-copil, a vedea dincolo de problema de comportament, a reflecta cu calm și compasiune asupra nevoilor copilului, a stabili limite privind comportamentul acceptabil, păstrând permanent acea conectare emoțională care îl face să se simtă iubit și în siguranță în orice situație. Participând la prima parte a conferinţei, vom descoperi împreună şi vom împărtăşi experienţe privind: resursele interioare ale fiecărui părinte în relaţia cu propriul copil; valorile personale şi moduri de a le cultiva la copii; stilul parental personal în gestionarea emoţiilor copiilor; cultivarea şi beneficiile emoţiilor complexe: recunoştinţa şi compasiunea; disciplinarea cu compasiune: conectare, apoi corectare”, au transmis organizatorii evenimentului.
Organizatorii mai transmit că principalele beneficii ale practicii mindfulness în parentaj vor fi descoperite în a doua parte a conferinţei: o mai bună conştientizare a reacţiilor automate; creşterea abilităţilor de răspuns matur la situaţiile de stres în interacţiunea cu copilul; îmbunătăţirea capacităţii de conectare la sine şi la copil; echilibrarea nivelului emoţional la copii şi părinţi şi atingerea stării de bine; dezvoltarea şi menţinerea unor relaţii sănătoase la nivel de familie şi cuplu.

Cine sunt speakerii
Adela Moraru este lector univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș și psiholog clinician la Organizația Salvați Copiii filiala Mureș. Este formator acreditat în Triple P – Posititive Parenting Program și conduce de peste cinci ani cursuri gratuite de educație parentală pentru părinți care au copii cu vârste între 2-12 ani. Triple P este un program cu recunoaștere internațională, dezvoltat de Universitatea Queensland din Australia, bazat pe dovezi științifice, având peste 20 de ani de cercetare privind eficiența și derulat în peste 18 țări din întreaga lume. Psiholog clinician și psihoterapeut, György Gáspár este licențiat în psihologie la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, deține formare de lungă durată în Hipnoterapia Ericksoniană, Terapia de Familie și Psihoterapia Integrativă. A finalizat diferite cursuri de specializare în intervenţii cognitiv-comportamentale, este membru al Colegiului Psihologilor din România și al Asociației Psihologilor din România și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Abordarea sa psihoterapeutică are la bază teoria multinivelară cu privire la conceptualizarea fucționarii ființei umane. Dificultățile și resursele sunt rezultatul corelației dintre mai multe nivele, precum cel biologic, emoțional, cognitiv, comportamental, spiritual și variatele sisteme ale nivelului contextual (familie, cuplu, semeni, societate etc).

Pentru a participa la eveniment, este necesară înscrierea. Taxa de participare este de 50 de lei pentru un adult. Vă puteţi înscrie folosind formularul integrat în această pagină: http://parenting.topday.ro/inscriere/ sau vă puteți rezerva telefonic un loc, apelând 0365-410.941.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE