Învinsa „tigrilor” câștigă Cupa Mureș BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Învinsa „tigrilor” câștigă Cupa Mureș

1Formația BCM U Pitești a câștigat cea de-a VI-a ediție a Cupei Mureș la baschet masculin, disputată de vineri până duminică în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Învinși în prima partidă a turneului de către BC Mureș, argeșenii s-au impus în următoarele două meciuri, cu Gaz Metan Mediaș și Dinamo București și au intrat în posesia trofeului datorită coșaverajului superior reușit în partidele cu celelalte două echipe care au obținut câte două victorii. Pe locul secund s-a clasat echipa bucureșteană, iar gazdele de la BC Mureș s-au mulțumit cu treapta a treia a podiumului.

2Așii rămân în mânecă?

În primul meci al ediției, Dinamo Bucureşti a învins Gaz Metan Mediaș cu 80-75, după ce la pauză avantajul bucureștenilor era de 15 puncte (42-27). Ca în fiecare turneu de pregătire, echipele participante înceacră să găsească formula ideală și să ruleze întreg lotul aflat la dispoziție, rezultatele trecând pe planul secund. De la Dinamo principalii marcatori au fost Marinov 23, Dahlman 16 și Sulovic 15 în timp ce pentru medieșeni aceștia au fost Pustahvar și Grabauskas, cu câte 18 și fostul „tigru”, Peciukas, cu 17 puncte.
După obișnuita prezentare a lotului gazdelor, meciul dintre BC Mureş și BCM U Piteşti nu a fost cu mult diferit. Elevii lui Audrius Prakuraitis sau impus cu 85-80 (24-18, 26-19, 20-20, 15-23), cu un ultim sfert în care oaspeții s-au apropiat spre final la doar 3 puncte, după ce BC Mureș a condus la un moment dat cu 15. Marcatori pentru BC Mureș au fost Gajovic 23, Barro 12, Martinic 11, Kemp 8, Frasenyuk 8, Polyák 7, Jurevicus 7, Ivanovic 4, Jakab 3, Barabási 1 și Ţibîrnă 1, în timp ce de la argeșeni alți doi foști componenți ai echipei mureșene, alături de coordonatorul Andrei Tudor au fost cei mai buni marcatori: Mladenovic 19, Vlaicu și Bobrov câte 18.

3Ziua a doua, cu „refuzații” în prim plan

Meciurile din etapa a doua a turneului piteștenii au învins în primul meci echipa din Mediaș cu 79-61, tot cu doi dintre foștii „tigri” în prim plan: Alexander Mladenovic, cu 19 puncte pentru învingători, respectiv Vaidotas Peciukas, singurul de la sibieni care a înscris 10 puncte. Meciul „vedetă” dintre învingătoarele primei zile putea aduce câștigătoarea trofeului. BC Mureș a condus o bună parte din timp, dar au cedat la final în fața celor de la Dinamo, scor 81-89, după ce la primele două pauze aveau avantaj de 2, respectiv 1 punct. Sfertul trei a început foarte bine pentru gazde, care au reușit un run de 10 puncte. A urmat însă unul de 13 al dinamoviștilor, care au întors soarta partidei. Aceștia s-au desprins în special prin evoluția altui jucător care în sezonul trecut a evoluat la Târgu-Mureș, Vlad Corpodean, care a înscris 21 de puncte, reușind nu mai puțin de 5 aruncări de 3 puncte (din tot atâtea aruncări!). A fost dealtfel un meci al „lunetiștilor”, încheiat 12-11 pentru învingători, dar un procentaj net superior (50-33%), care au excelat spre final. De la BC Mureș, Gajovic a fost principalul marcator al meciului, cu 25, urmat de Barro, cu 15 și Kemp 11.

4Ultima zi a adus o răsturnare a ordinii pe podium

În prima partidă a ultimei zile, Dinamo a cedat cu 68-78 în fața piteștenilor și orice s-ar fi întâmplat în continuare, echipa argeșeană nu avea cum să piardă trofeul. În cazul unei victorii a mureșenilor cu Mediașul, clasamentul în trei îi avantaja, având un plus de 5 puncte, în timp ce Dinamo era la doar -2. BC Mureș, cu -3 în acest clasament, avea de apărat locul 3, dacă învingeau Gaz Metan Mediaș. În cazul unei înfrângeri, mureșenii încheiau pe ultimul loc, rezultatulș direct fiind criteriul la egalitate de puncte. „Tigrii” au reușit victoria cu 89-76, după ce la pauza mare conduceau doar cu 1 punct (48-47). Au avut la jumătatea ultimului sfert și 20 de puncte, dar formula cu „autohtonii” alături doar de Martinic a cerut întăriri pentru eliminarea emoțiilor.

stire 1Festivitate doar pentru unii

La încheierea celei de-a VI-a ediții a Cupei Mureș la baschet masculin, la festivitatea de premiere nu a rămas decât echipa câștigătoare și gazdele de la BC Mureș. Învinși în ultimul meci de BCM U Pitești, acupanta locului secund, Dinamo București a invocat drumul lung de parcurs și nu a rămas până la final. Gaz Metan Mediaș, deși abia încheiase partida cu mureșenii, au plecat la vestiare și nu s-a mai întors pentru festivitate. Premii speciale nu s-au acordat, decât celui mai bun marcator al ediției, titlu care este dat de statistici. Acesta a fost câștigat componetul BC Mureș, Goran Gajovic.

stire 2Peciukas, cu adevărat iubit în „junglă”

Lituanianul Vaidotas Peciukas, cel care a evoluat timp de 4 sezoane în lotul BC Mureș Târgu-Mureș este din acest sezon component al echipei Gaz Metan Mediaș. În cei patru ani, Vaidotas a câștigat inima multor fani mureșeni. Pe lângă faptul că tricoul său a fost scos la o licitație cu scop caritabil înaintea Cupei Mureș, acesta a primit în permanență aplauze din partea suporterilor mureșeni. Mai mult, în ciuda unei ieșiri care a adus echipei sale o sancțiune antisportivă, când a trimis cu piciorul mingea în tribună la o decizie a arbitrului, Peciukas a fost aclamat de publicul mureșean. El a fost și singurul jucător al medieșenilor care s-a întors pe teren la final pentru a primi cupa acordată echipei la festivitatea de premiere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE