Home / Invatamant / FOTO: Bucuria începutului de şcoală la Gimnaziul „Augustin Maior”

FOTO: Bucuria începutului de şcoală la Gimnaziul „Augustin Maior”

Distribuie

DSC_0424Şcoala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin şi-a deschis luni, 14 septembrie larg porţile pentru un nou an şcolar, părinţi, bunici, rude, prieteni însoţind elevii la chemarea primului clopoţel.

Binecuvântarea părintelui Ciolocoiu

DSC_0422Momentul festiv a debutat cu binecuvântarea părintelui Daniel Ciolocoiu, care le-a reamintit celor prezenţi de rostul şi menirea educaţiei. „Debutul noului an școlar coincide fericit cu Praznicul Sărbătorii Sfintei Cruci, iar dacă cinstin crucea Domnului Iisus Hristos atunci avem un anumit comportament față de dacscăli, față de părinții noștri, și totodată avem grijă ca pe viitor să avem rezultate la învăţătură. Acest lucru înseamnă ca voi, elevii, să vă purtaţi crucea cu demnitate şi cu bucurie. Dumnezeu să vă ajute!”, a precizat părintele Daniel Ciolocoiu.

Bun venit „bobocilor”

DSC_0412În centru atenţiei au fost „bobocii”, cei care au păşit pentru prima dată în spaţiul şcolii, atent supraveghiaţi de profesori, aflaţi în faţa unui nou început, în activitatea lor didactică. „Privindu-i pe aceşti minunaţi copii observ emoţiile, temerile şi incertitudinile care, sunt fireşti atât pentru copii cât şi pentru părinţi. Dar să nu uităm că noi suntem aici pentru a le fi sprijin şi îndrumător , pentru a le fi alături zi de zi”, a precizat Maria Bogdan, directoarea Gimnaziului de Stat „Augustin Maior” din Reghin. De educaţia celor mai mici elevi ai Şcolii Gimnaziale „Augustin Maior” se vor ocupa ănvăţătoarele  Simona Gliga la clasa pregătitoare A, Lucreţia Crişan la clasa pregătitoare C, Szabo Ingrid la clasa pregătitoare C, şi Cristina Raţiu la clasa pregătitoare E.

42 de clase la debutul anului şcolar

Ca şi număr de clase, Şcoala Gimnazială „Augustin Maior” porneşte la drum în noul an şcolar cu 22 de clase la ciclul primar, dintre care 14 clase cu predare în limba română, trei clase cu predare în limba maghiară şi cinci clase cu predare în limba germană, respectiv 20 de clase la ciclul gimnazial, dintre care 12 clase cu predare în limba română, patru cu predare în limba maghiară şi patru clase cu predare în limba germană.

Să ne implicăm şi cu sufletul”

DSC_0431Părinţi, bunici, rude, prieteni, alături de elevi au umplut curtea şcolii, colorată de atâtea flori şi zîmbete, auspicii pentru un an şcolar plin de realizări. Rolul şi menirea părinţilor şi dascălilor şcolii a fost subliniată de directoarea Maria Bogdan în cuvântul de încheiere al festivităţii deschiderii noului an şcolar de la „Augustin Maior”. „În misiunea voastră ca părinţi, şi a noastră ca dascăli trebuie să avem certitudinea că trebuie să ne implicăm şi cu sufletul, deoarece nu trebuie să uităm că educaţia e floarea culturii trecută prin suflet, şi că omul educat e de două ori mai pregătit pentru bătălia impusă de viaţă”, a precizat directoarea Gimnaziului de Stat „Augustin Maior” din Reghin.

[zizigallery id=1768]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura EDU sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.