Home / Administratie / Din bugetul județean, ajutor temporar pentru trei comune

Din bugetul județean, ajutor temporar pentru trei comune

Distribuie

????????????????????????????????????

Primarii comunelor Cozma – Petru Ormenișan, Ogra –Marian Palaghie, și Papiu Ilarian, Varo Levente, au plecat mulțumiți din ședința extraordinară a Consiliului Județean Mureș. Aleșii județului au aprobat acordarea, cu caracter temporar, de sume din bugetul propriu al judeţului Mureş pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile celor trei comune.

Situația acestora a fost prezentată, în cadrul ședinței, de către președintele Ciprian Dobre. „Aici e vorba despre cazurile comunelor Cozma, Ogra și Papiu Ilarian, care au făcut o cerere către noi în baza unei reglementări relativ nouă (n.a. Ordonanța Guvernului nr. 20/2015) prin care putem să le punem la dispoziție aceste sume de bani. Problema este următoarea, ei trebuie să ceară și de la Trezorerie aceste sume de bani, însă cele trei cereri nu au fost soluționate nici până astăzi și comunele trebuie să își depună aceste sume până la 1 octombrie sau până la 15 octombrie în funcție de caz. De aceea am hotărât că, dacă putem, să le oferim acești bani comunelor”, a arătat acesta.
Este vorba de o sumă totală de 2,261 de milioane de lei. Astfel, potrivit expunerii de motive care a însoțit proiectul de hotărâre, „prin adresa nr. 1028/2015, Comuna Cozma a solicitat suma de 1.180.000 lei, reprezentând cota parte din valoarea de implementare a proiectului „Modernizarea drumurilor de interes local şi construire cămin de bătrâni din comuna Cozma, judeţul Mureş”, proiect integrat finanţat prin PNDR/FEADR – Măsura 3.2.2. Prin adresa nr.5194/2015, Comuna Ogra a cerut suma de 481.000 lei, reprezentând suma necesară pentru realizarea investiţiei şi implementarea proiectului „Modernizare stradală în comuna Ogra, judeţul Mureş”, proiect integrat finanţat prin PNDR/FEADR – Măsura 3.2.2. De asemenea, prin adresa nr. 1040/2015, Comuna Papiu Ilarian a solicitat suma de 600.000 lei, reprezentând cota parte din valoarea de implementare a proiectului „Modernizare reţea stradală în localităţile Papiu Ilarian şi Ursoaia, construire cămin persoane vârstnice, organizarea târgului de Rusalii în comuna Papiu Ilarian, judeţul Mureş”, proiect integrat finanţat prin PNDR/FEADR – Măsura 3.2.2”.
Sumele necesare vor fi indisponibilizate de la proiectul „Reabilitare, modernizare DJ 135 Măgherani – Sărăţeni”, proiect la care s-a făcut o economie la cheltuielile neeligibile în sumă de 4.487.913 lei. Bugetul va fi rectificat și prezentat spre aprobare deliberativului în ședința următoare. Banii vor fi acordați pe bază de convenție. Prin semnarea convenției, cei trei primari își asumă să restituie sumele primite până în 20 decembrie 2015, să le utilizeze doar pentru scopul mai sus precizat și să plătească penalităţi de întârziere de 0,2% pe zi la suma rămasă de rambursat dacă nu restituie fondurile la termenul convenit.
Ligia VORO

 

De asemenea, verificati

Strada Pandurilor din Reghin modernizată pentru 1,1 milioane de euro

Distribuie Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a atribuit, în data de 8 aprilie 2024, societății Drumserv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.