FOTO: Primul clopoţel la Gimnaziul „Cuza”, în 100 de imagini Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

FOTO: Primul clopoţel la Gimnaziul „Cuza”, în 100 de imagini

1Aproximativ o mie de copii, părinţi şi dascăli au participat luni, 14 septembrie, la festivitatea deschiderii anului şcolar 2015-2016, în curtea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureş, una din cele mai mari structuri de învăţământ din judeţul Mureş.

Elevi şi dascăli, pe aleea cunoaşterii

Directoarea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, Olga Atomei, s-a adresat cu emoţie celor prezenţi, prilej cu care a subliniat că instituţia pe care o conduce este pregătită din toate punctele de vedere, pentru un nou ciclu educaţional. „Avem peste 40 de clase de elevi, coordonăm structurile Grădiniţa cu Program Normal 11 şi Grădiniţa cu Program Normal 12, unde avem nouă grupe de preşcolari, precum şi structura Şcoala clasele I-IV Beşa. În total, în grija noastră sunt peste o mie de copii, aceştia fiind îndrumaţi şi supravegheaţi de 114 angajaţi, personal didactic, didactic auxiliar, precum şi nedidactic. Instituţia este pregătită pentru a vă primi pe voi, dragi copii, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare în condiţii foarte bune, aşa cum ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi. Săli luminoase şi frumos aranjate, holuri zugrăvite şi lăcuite, grupuri sanitare curate şi igienizate, laboratoare dotate, toate acestea îşi aşteaptă elevii pentru ca împreună cu dascălii să păşească încrezători pe aleea cunoaşterii. Toate acestea nu se puteau realiza fără sprijin şi de acea cred că este momentul să mulţumesc celor care au făcut ca acestă instituţie să fie atât de primitoare şi să arate atât de bine. Mă refer la Primăria Târgu-Mureş, precum şi la Compartimentul Şcoli din cadrul Primăriei, care ne-au sprijinit şi s-au aplecat cu seriozitate asupra solicitărilor şi problemelor noastre, înţelegând că investiţia în copii este de fapt o investiţie în viitor. Mulţumesc, de asemenea, părinţilor, care au fost alături de noi şi s-au implicat în amenajarea sălilor de clasă, şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş care a făcut posibilă încadrarea cu personal didactic calificat”, a afirmat Olga Atomei. „Astăzi, pentru elevi este prima zi din noul an şcolar, o zi cu semnificaţii speciale la nivel naţional, zi în care peste tot în ţară se deschid larg porţile şcolii, iar inimile multora dintre noi vibrează de emoţie, de bucurie şi nerăbdare”, a mai spus directoarea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

1A

„Şcoala este şi a părinţilor”

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar a participat şi Ioan Săcărea, preşedintele Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret” Mureş, care a transmis felicitări cadrelor didactice pentru eforturile depuse pentru educarea în bune condiţii a elevilor şi a subliniat importanţa unei relaţii strânse între şcoală şi părinţi. „Vreau să vă spun cu toată sinceritatea, particip de mulţi ani la deschiderea sau închiderea anului şcolar şi niciodată această curte a şcolii n-a fost atât de populată de către părinţi. E un semn foarte bun, că părinţii conştientizează că şcoala este şi a lor”, a spus Ioan Săcărea. „Mă adresez elevilor şi le spun că de aici se pleacă în lume, de aici se zboară, aici se pun temelii, să-şi iubească dascălii, să-şi iubească părinţii, să-i iubească pe cei din jur, pentru că toţi punem umăr lângă umăr la educarea lor, la formarea lor viitoare”, a completat Ioan Săcărea.

[zizigallery id=1772]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE