Echipamente noi instalate la Azomureş Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Echipamente noi instalate la Azomureş

111Începutul lunii septembrie a marcat pe platforma Azomureș startul etapei finale a proiectului de investiții început în 2012. În primele zile ale lunii a fost oprită instalația de producere Uree, în vederea reviziei tehnice și a punerii în funcțiune a noilor echipamente: camera compresoarelor, instalația de producere soluție Uree şi unitatea de granulare Uree.

Investiţiile, în grafic

Potrivit Biroului de presă al combinatului Azomureş, noile capacități permit producerea unui îngrășământ, Uree Granulată, mai prietenos cu mediul înconjurător și de mai bună calitate. “Procesul tehnologic respectă cele mai bune standarde în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, fiind una dintre cele mai moderne din Europa. În procedură de oprire a fost în ultimele zile și una dintre cele două fabrici de producere Amoniac, în vederea reviziei tehnice și a integrării în fluxul de producție a echipamentelor modernizate. În cadrul procesului de modernizare au fost eliminate câteva surse de emitere de amoniac, astfel că, odată cu repornirea instalațiilor se vor respecta normele mai stricte de protecție a mediului, aplicabile de la 1 ianuarie 2016”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul reviziei tehnice, toate cele trei unități de granulare îngrășăminte vor fi oprite etapizat, pentru punerea în funcțiune a echipamentelor ce permit reducerea semnificativă a emisiilor în mediul înconjurător. Echipamentele sunt acum în faza de montaj, conform graficului din planul de conformare impus de autoritățile de mediu. “Toate investițiile asumate în planul de conformare vor fi finalizate pentru a permite încadrarea în noile norme de mediu aplicabile din ianuarie 2016. Sunt convins că ne putem onora promisiunea pe care am facut-o comunității, aceea de a transforma Azomureș într-o fabrică modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător”, a declarat Mihai Aniței, directorul general al combinatului Azomureş.

Pe parcursul reviziei tehnice, îngrășămintele Azomureș sunt puse la dispoziția fermierilor prin intermediul distribuitorilor din România. “Azomureş este cel mai important producător de îngrăşăminte din România. Furnizarea de îngrăşăminte de cea mai bună calitate, precum şi suportul tehnic constant oferit fermierilor români dovedesc cooperarea valoroasă dintre aceştia şi Azomureş. Astfel, combinatul este un partener de încredere al fermierilor români şi are un aport major la dezvoltarea sectorului agricol, unul din principalii piloni ai economiei româneşti. Manifestarea preocupării pentru o dezvoltare durabilă prin protecţia mediului înconjurător şi implementarea de către Azomureş de acţiuni în sprijinul comunităţii, înscriu compania în topul celor mai moderne şi eficiente combinate de îngrăşăminte din Europa”, se mai precizează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE