Home / Invatamant / FOTO: În vizită la cea mai modernă grădiniţă din Târgu-Mureş

FOTO: În vizită la cea mai modernă grădiniţă din Târgu-Mureş

Distribuie

1Considerată cea mai modernă grădiniţă din municipiul Târgu-Mureş din punct de vedere al condiţiilor de desfăşurare a activităţilor instructiv-educative, Grădiniţa cu Program Prelungit (PP) nr. 16 de pe strada Sportivilor nr. 2, vis a vis de Maternitatea Veche, şi-a deschis în acest an porţile pentru un număr de 220 de copii.

Colaborare bună cu Primăria şi părinţii

Unitatea de învăţământ a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, susţinut de Primăria municipiului Târgu-Mureş, investiţie finalizată recent, în urmă cu câteva zile, realizată exclusiv din bugetul local, care se cifrează la aproximativ 3,6 milioane lei. „Lucrările de reabilitare au început în vara anului 2013 şi au fost finalizate în acest an. S-a consolidat vechea clădire, care e din 1902 şi care a fost prima şcoală civilă din oraş, şi pe ea s-a făcut mansardarea, mărindu-se astfel numărul sălilor de grupă. Avem nouă săli pentru cele nouă grupe, cinci băi, o spălătorie proprie, o bucătărie, o sală de mese şi o sală festivă. În prezent, suntem în curs de obţinere a autorizărilor necesare pentru buna funcţionare a instituţiei, deoarece până acum nu am avut autorizaţie de funcţionare tocmai din cauza neconformităţii circuitelor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Mihaela Rizescu, directoarea grădiniţei. „100% din fondurile necesare modernizării clădirii au fost asigurate de Primărie. De asemenea, 80% din mobilierul actual este nou, tot datorită unei alocări de fonduri din partea Primăriei. Am simţit cu adevărat ce înseamnă o bună colaborare între Primărie, părinţi şi comunitate”, a completat Mihaela Rizescu.

2

Colectiv închegat

În acest an şcolar, cei 220 de copii sunt împărţiţi în nouă grupe, două la secţia maghiară şi şapte la secţia română, iar bunul mers al activităţilor este asigurat de 19 angajaţi. „Cele 19 cadre didactice lucrează în două schimburi, de la ora 7.30 până la ora 17.00, sunt persoane foarte bine pregătite, au studii superioare şi 90% dintre ele sunt titulare. Avem un colectiv închegat, iar din cele 19 persoane şapte sunt îngrijitoare, două lucrează la bucătărie, una la spălătorie şi un muncitor la întreţinere”, a mai spus Mihaela Rizescu.

[zizigallery id=1777]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

0 comentarii

  1. Degeaba s-a schimbat mobilierul daca au ramas aceleasi cadre mizerabile care urla la copii, ii bat si ii umilesc. Toate aceste lucruri se intampla sub protectia si impreuna cu aceasta femeie Mihaela Rizescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.