Clubul H2O Team se extinde și pe uscat Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Clubul H2O Team se extinde și pe uscat

DSC_0063Clubul Sportiv H2O Team Târgu-Mureș, club de profil a cărui domeniu este subînțeles deja din denumire a fost înfiinţat în anul 2011, cu ramura de înot. Construirea Bazinului Olimpic din cadrul Complexului de Agrement şi Sport Mureşul din Târgu-Mureş (Weekend) a fost un factor determinant la dezvoltarea în oraş a mai multor cluburi de înot sau polo.
Clubul are în prezent peste 200 de mici înotători, îndrumați de Bartalis Károly, Csorbási János, Fodor Judith, Sorin Şăulean la polo, cărora li s-a alăturat în urmă cu un an Cristian Ispir, tot pentru secția de polo, iar secția de înot este sprijinită în pregătiri și de multiplul campion național Norbert Trandafir. Secția de polo, înființată în vara anului trecut, se află în plină dezvoltare. Ultima noutate a clubului este însă participarea la concursurile de triathlon, benefice pentru rezistență.

Pregătiri în balon, dar și pe uscat
Grupa de polo pregătită de Sorin Șăulean, a celor născuți în anii 2003-2004, va debuta în noul sezon competițional în luna viitoare. Grupa este alcătuită din 28 de copii, dintre care 13 sunt fete, dar la categoriile juniorilor până la 16 ani se poate participa cu echipe mixte. „Cea mai bună soluție ar fi echipa mixtă, dar nu este exclus să intrăm în competiție cu echipe separate. Acest lucru depinde însă și de decizia părinților, care sunt principalii susținători”, a specificat Bartalis Károly. Odată cu sosirea lui Cristian Ispir, a fost înființată în urmă cu un an și grupa celor născuți în anii 2005-2006. Aceasta a participant recent la un turneu de evaluare desfășurat în Ungaria, la Bekescsaba. Chiar dacă rezultatele nu au fost cele mai favorabile, echipa începe să se închege, iar vremea nefavorabilă dinaintea participării a făcut ca pregătirile dinaintea plecării să se desfășoare mai mult pe uscat, cu ședințe tehnico-tactice, bazinul din incinta Complexului Weekend, pus la dispoziție de către Primăria Târgu-Mureș, fiind tocmai închis pentru lucrări de întreținere. Pe lângă procurarea echipamentului, una dintre probleme poate fi aceea a continuității. Așa cum se știe, mulți dintre părinți își orientează copiii spre discipline care ajută la o dezvoltare armonioasă, cum oferă alături de înot și gimnastica sau atletismul, după care micii sportivi se orientează spre alte discipline. „Poloul este un sport destul de dur, lucru care se vede mai greu din afară, în alt mediu. Cei care aleg acest sport vin de regulă de la înot, dar vin la inițiere și de la alte ramuri. Suntem după părerea mea pe un drum bun, dar este foarte importantă continuitatea. Acest lucru depinde până la o anumită vârstă în primul rând de părinți”, spune Cristian Ispir.
Echipa „inițiaților” va debuta în luna octombrie în Campionatul Zonal al Ungariei, la care sunt înscrise și echipe din țări ale spațiului ex-iugoslav și se anunță un sezon foarte încărcat, deoarece acesta se va suprapune o perioadă cu Naționalele care încep în luna aprilie a anului viitor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE