Mureșenii își pun inima la treabă, la „Promenada Inimilor” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

Mureșenii își pun inima la treabă, la „Promenada Inimilor”

promenada inimilorClubul Rotary Maris Târgu-Mureș, împreună cu Fundaţia Română a Inimii și Forumul Național de Prevenție, lansează programul „Promenada Inimilor”, ce va avea loc, duminică, 27 septembrie, și care îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Traseul din Târgu-Mureș are o lungime de cinci kilometri, începând din fața Consiliului Județean și până la Platoul Cornești. Concret, se va organiza un marș la care sunt invitați să participe toți locuitorii municipiului Târgu-Mureș.
„Vă așteptăm alături de noi, în număr cât mai mare, pentru a promova mișcarea, mersul pe jos, pentru a ne cunoaște și, de ce nu, împrietenim. Sloganul nostru pentru acest proiect este mișcare, armonie și sănătate, așa că, împreună, putem promova un stil de viață mai sănătos”, transmit reprezentanții Clubului Rotary Maris Târgu-Mureș.

Bolile de inimă ucid tot mai mulți români
60% din decesele din România au drept cauză boli cardiovasculare. Iar incidenţa acestor boli a crescut în ultimii 10-15 ani, avertizează cardiologii. Aceste statistici explică şi de ce românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă din Uniunea Europeană. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct, deşi programul naţional de infarct a dus la o bună adresabilitate a urgenţelor şi la scăderea mortalităţii în spital. Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii împreună cu Societatea Română de Cardiologie au lansat Săptămâna Inimii. „La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, transmite prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

promenada inimilor 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE