Boala pe care o putem contacta ușor la locul de muncă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Boala pe care o putem contacta ușor la locul de muncă

dermatozeDermatozele profesionale reprezintă 25% din totalul bolilor profesionale, mâinile și fața fiind cele mai afectate zone. Mediul umed și expunerea la noxe chimice determină apariția acestor boli. Prima conferință națională de dermatoze profesionale va avea loc la Târgu-Mureș, în perioada 26 – 27 noiembrie. La manifestare, sunt invitați să participe medici primari, medici specialiști, rezidenți, medici de medicina muncii, medici de familie, dar și dermatologi și alergologi. Aceștia vor discuta aspecte importante legate de diagnosticul și tratamentul dermatozelor profesionale.
Șeful Clincii de Medicina Muncii din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, șef lucrări dr. Horațiu Moldovan, a transmis, pe site-ul conferinței, că în țările dezvoltate, dermatozele profesionale ocupă primul loc ca număr de boli profesionale recunoscute și declarate anual. În țara noastră, numărul acestora tinde spre zero, deoarece nu sunt recunoscute. „Dermatozele profesionale sunt reprezentate de o serie de afecțiuni dermatologice cauzate de expunerea la factori fizici, chimici și biologici prezenți la locul de muncă. Cele mai frecvente dermatoze profesionale sunt: dermatita de contact – alergică și iritativă, cauzată de expunerea profesională la noxe chimice și cancerul cutanat, cauzat fie de expunerea la radiații ultraviolete, prin munca în aer liber, fie expunere la radiații ionizante sau contact cu substanțe chimice periculoase. Dermatozele profesionale ocupă locul 1 în țările dezvoltate ca număr de boli profesionale recunoscute și declarate anual. În schimb, în România, numărul acestora pare să tindă spre zero. Evident, nu pentru că nu există, ci pentru că nu le recunoaștem”, a precizat șef lucrări dr. Horațiu Moldovan.

Informația – cheia succesului în medicină
Specialiștii care s-au confruntat cu zeci de mii de cazuri de dermatoze profesionale vor vorbi, în cadrul manifestării științifice, despre această boală și, mai ales, despre cum poate fi ea prevenită. „Cunoașterea agenților cauzali, a locurilor de muncă cu risc, cunoașterea semnelor clinice precoce dar și detectarea unor biomarkeri sau investigații precum patch-testele, însoțite de un protocol clar de colaborare între specialistul dermatolog și de medicina muncii sunt tot atâtea motive pentru organizarea primei Conferințe Naționale de Dermatoze Profesionale din România. Având convingerea că informația este cheia succesului în medicină, iar cel mai bun mijloc de a ne informa este ascultându-i pe cei cu experiență în domeniu, am adresat invitația de a fi lectori ai acestei manifestări științifice pe unii dintre cei mai reputați specialiști în domeniul dermatozelor profesionale din Europa, specialiști cu experiențe a zeci de mii de cazuri de dermatoze profesionale, decidenți în organismele internaționale de profil și cercetători în domeniu”, a arătat șeful Clincii de Medicina Muncii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE