Cum s-a marcat la Târgu-Mureș Ziua Națională a Contabilului Business
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 483 Vizualizări

Cum s-a marcat la Târgu-Mureș Ziua Națională a Contabilului

1Ziua Națională a Contabilului a fost sărbătorită luni, 21 septembrie, și la Târgu-Mureș, la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați (CECCAR), filiala Mureș, acolo unde au fost felicitați și premiați profesioniștii contabili și societățile comerciale membre ale filialei, în funcție de cifra de afaceri, de numărul de salariați și clienți, dar și de diversitatea activităților desfășurate.

Astfel, în topul local al celor mai bune societăți membre ale CECCAR s-au clasat următoarele societăți comerciale: premiul special al anului 2015 – locul I – SC Ecoconsult SRL din Târgu-Mureș; firme de top ale anului 2015 – locul II – SC Duolexacont SRL din Târgu-Mureș; topul firmelor membre CECCAR – locul III – SC Pro Strategy Expert Contab SRL din Reghin și SC Carocontlex SRL din Reghin.
De asemenea, contabilii și experții contabili mureșeni, membri ai filialei, au primit diplome de merit pentru rezultatele obținute: Maria Spinei, Mircea Simionescu, Eugen Pintea, Pilcă Ioan, Doina Pavel, Valer Muntean, Cristina Ugran, Domocoș Edith, Gyepesi Deak Erika, Corina Pastor, Florina Georgescu, Iulia Hriscu, Maria Moldovan, Marius Ciprian Sabău și Ungur Ibolya.

2Pe lângă contabili și experți contabili, la eveniment au mai fost prezenți: Iuliu Palcu, din partea Prefecturii județului Mureș, Radu Bălăneanu, președintele Patronatului IMM al județului Mureș, prof. univ. dr. Mircea Simionescu, prorectorul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, Sorina Bălan, directorul adjunct al Colegiului Economic „Transilvania” și Ștefan Someșan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.
„Sărbătorim, în fiecare an, Ziua Contabilului din România, profesie ce începe de la studii medii, continuă cu studii superioare și apoi se perfecționează prin munca de zi cu zi, prin evidență contabilă, prin masterate și prin examenul de expert contabil. Suntem mândri de această profesie, ne considerăm cu toții foarte importanți fără niciun pic de modestie. Suntem cei care cunoaștem pulsul mediului economic, de la societățile mici și până la societățile mari pe care le ajutăm să-și ducă menirea din punct de vedere contabil, să participăm cu toții la a avea grijă de sănătatea mediului economic”, a transmis ec. Dănilă Buculeu, președintele CECCAR Mureș.

3„Ne exercităm profesia cu simț de răspundere și plăcere”
Vicepreședintele Consiliului CECCAR Mureș, expertul contabil Maria Spinei, a transmis că cei care se dedică acestei profesii muncesc cu plăcere și cu un simț al răspunderii. „Ne recunoaștem menirea, rolul în societate și vrem să ne și sărbătorim noi, ca profesioniști, și profesia noastră totodată. Vrem să facem cunoscut partenerilor noștri în societate că dorim și ne străduim chiar să ne exercităm profesia cu profesionalism, cu simț de răspundere și cu plăcere. Avem un rol social, suntem importanți pentru economie, suntem importanți pentru oamenii de afaceri, pentru bugetul statului, pentru justiție, pentru că în diverse forme ne exercităm profesia în relația cu toți acești parteneri”, a transmis Maria Spinei.

4Cum arată o carieră de succes
Directorul executiv al CECCAR Mureș, ec. Maria Pop, a vorbit despre profesia de expert contabil și de contabil autorizat și a transmis că succesul în carieră se obține treptat prin muncă și perseverență. „Tinerii absolvenți se studii medii/universitare în domeniul economic, deși au obținut unele competențe, trebuie să apire la cele mai înalte niveluri de competență, în speță acela de contabil autorizat/expert contabil, care îi permite accesul la exercitarea oricăreia dintre activitățile care compun profesia contabilă. (…) Expertul contabil este specialistul cu cel mai înalt grad de pregătire în domeniul contabilității, ceea ce îi permite accesul la celelalte activități ale profesiei care presupun cunoștințe în domeniul contabilității. Succesul în carieră sau succesul profesional înseamnă modul în care te adaptezi schimbărilor permanente de pe piața muncii și, mai ales, să manifești responsabilitate. Succesul în cariera de contabil autorizat/expert contabil este un proces de durată. Se obține treptat prin muncă și perseverență”, a precizat ec. Maria Pop.

5

6

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE